Jordgubbarnas mars 2018

Jordgubbarnas månadsbrev mars 2018

Hej!
I februari har fortsatt att jobba med Babblarna genom att läsa, leka och spela, vi sätter speciell uppmärksamhet vid prepositioner och poängterar dem i vardagliga situationer. Det kalla vädret har gett oss tillfällen att satsa lite mera på inomhuslek och vi har fått utmana fantasin och hitta på olika aktiviteter inne, som t.ex. klätterbana i gången.

Kölden inspirerade oss att göra iskonst med djur och legon, det skall bli intressant och följa med hur isen smälter när våren börjar närma sig. Vi har bekantat oss med informationssökning genom att googla hur våra leksaksdjur ser ut på riktigt och diskuterat djuren och eventuellt var de bor. Barnen har blivit inspirerade på att jämföra leksaksdjuren med bilderna på de riktiga djuren. I start har vi börjat diskutera om ilska och hur det är att vara arg.

Nu i mars skall vi börja med något som vi kallar för barnens val, vilket går ut på att de dagar vi har smågrupper så erbjuder vi barnen två olika aktiviteter och barnen får själva välja (max fyra per grupp) vad de vill delta i. Den nya Planen för Småbarnspedagogik poängterar mycket barnens delaktighet och möjlighet att påverka. Vi tänkte pröva på det här och ge barnen en chans att lära sig hur man kan själv vara delaktig i besluten gällande sitt eget görande. Vi glömmer heller inte bort barnens individuella planer, intresseområden och behov av stöd, utan bakar in de i våra aktiviteter. Med spänning väntar vi på hur barnen kommer att ta emot denna nya sak och hur det börjar och flöda.

Vecka 12 har vi Martina på semester hela veckan och då kommer Jonna att vara med oss Jordgubbar istället.

Tisdagen den 27.3.2018 kl. 11 – 13 ordnar vi daghemmets traditionella PÅSKBASAR hos Hallonen (andra våningen)! Vi går inte till basaren med barnen, eftersom den är under vår vila, men ni föräldrar, morföräldrar och andra bekanta är välkomna och fynda påskpynt, bakelser och annat! Vi tar gärna emot vinster till lyckohjulet och lotteriet samt bakverk till försäljning. Inkomsterna från basaren går direkt till barnen i form av bl.a. teaterbesök.

Onsdagen den 28.3 skall vi gå på teater till Mukamas för att få se pjäsen on kaninens vår. START från dagis kl. 9!

Hälsningar Johanna och Martina