Finlaysons julkatedral 2023

Besök till Finlaysons julkatedral
Julen närmar sig och nu är det mycket juligt på gång överallt. Dagisgrupperna Blåbären och Hallonen hämtade lite julstämning från Finlaysons julkatedral som igen var så vackert prydd och förverkligad.
Prästen Janne Heikkilä berättade julens berättelse med hjälp av dockor och ”nyckeln” som var församlingarnas gemensamma tema för i år. Stunden innehöll också några julsånger, en del bekanta, en del nya. Blinka lilla stjärna var nog mest populär bland dagisbarnen. Alla sjöng fint med och en del barn sjöng sången med tecken som stöd (som har varit på agendan hos oss denna höst).
Efter julberättelsen hade vi ännu tid att gå runt i den otroligt vackra Finlaysons kyrka. Barnen och vuxna fick beundra de fina julalster och dekorationer som satts upp runt om i kyrkan och barnen hann också leka en stund med fina träleksaker, bl.a. gunghästen som är populär år efter år. Tusen tack Janne, Kaisa och Piiu för att vi fick komma och hämta lite julstämning till våra hjärtan.
På hemvägen var det trötta och hungriga barn och vuxna men vi hade en väldigt angenäm och en lyckad utfärd till julkyrkan.
God och fridfull jul och gott nytt år 2024 till er alla! 🤗🕯️✨🎄❤️