Tecken Sandra på dagis

I oktober fick vi Tecken Sandra på besök. Sandra höll sångstunder till barnen samt läste en saga med stödtecken och bilder. Alla 6 grupper fick i tur och ordning delta i stunden. Stunden var uppskattad av från de allra minsta till de äldsta.

När vi lyssnade på sagan fick vi lära oss stödtecken för färger och djur. Barnen var ivrigt med och lyssnade så noga. Vi sjöng bland annat den klassiska Imse vimse spindel och Klappa händerna. Bilderna hjälpte barnen att veta och komma ihåg vad som händer i sången. Stunden var väldigt inspirerande och lärande.

Stödtecken gynnar alla. Med hjälp av stödtecken kan man betona det viktigaste i meningen. Det hjälper alla att förstå men särskilt dem som inte har en ordentlig språkkunskap ännu, som småbarn. När man använder stödtecken blir talet genast långsammare och också tydligare för barnen.

Vi har pedagoger som använder mycket stödtecken men det fina Tecken Sandra gav oss, som inte var så bekanta med stödtecken, en bra start till att använda mera stödtecken under vardagen.

Vi tackar Sandra för den fina dagen och Svenska Kulturfonden för stipendiet; Kultur på dagis stipendiet som möjliggör vårt projekt.