Smultronens mars 2018

Smultronens månadsbrev mars 2018

Hej på er alla!

Veckorna rullar på och även februari kom till ända – våren närmar sig.

Tydliga och återkommande rutiner ger smultronbarnen trygghet i deras vardag. Den dagliga utevistelsen är en viktig del i vår verksamhet. Barnen har roligt ute och de lär sig mycket. Den planerade utomhusaktiviteten och barnens spontana lekar stimulerar upptäckarglädjen och fantasin. Genom leken tränar barnen sin motorik, kroppsuppfattning och koordinationsförmåga, men också sitt språk och språkförståelse.

Vi har börjat jobba i smågrupper 1-3 gånger i veckan. Barnen får turvis delta i de olika verksamheterna

  • skapande (måla, rita, pyssla)
  • motorik och rörelse (olika rörelselekar, gympa till musik, motorikbana)
  • saga (bl.a. Babblarna, som är ett material som stöder språkutvecklingen)

Vi spinner vidare på det som barnen för tillfället är intresserade av.  Genom smågruppsverksamheterna får barnen mera vuxenuppmärksamhet och då har vi pedagoger ett bättre tillfälle att stöda det individuella barnet i sin utveckling. Barnen får även mera taltur och plats i en mindre grupp. Vi vill ta vara på barnens olikheter och intressen och ge dem den uppmärksamhet och stöd som just det enskilda barnet har.

Glädjen är stor när vi har vår dagliga samling och sångstund. Att bli sedd, vara delaktig och känna en samhörighet i gruppen är väldigt viktig för våra små. Alla blir nämnda med sitt eget namn i sången. Det känns härligt att få höra sitt namn och samtidigt få en kram av lammet ”Bäbä” och ännu få sin bild uppsatt på väggtavlan. Alla vill vara med – en härlig stund tillsammans.

Tisdagen den 27.3  kl. 11-13 ordnar vi daghemmets traditionella PÅSKBASAR hos Hallonen (andra våningen)!  Vi går inte till basaren med barnen, eftersom den är under vår vila, men ni föräldrar, morföräldrar och andra bekanta är välkomna och fynda påskpynt, bakelser och annat! Vi tar gärna emot vinster till lyckohjulet och lotteriet samt bakverk till försäljning. Inkomsterna från basaren går direkt till barnen i form av bl.a. teaterbesök.

Hälsningar  Anki, Annamaria och Jonna