Hallonens april 2018

Hallonens månadsbrev april 2018

Nu när alla barnen i tur och ordning varit ”veckans vän” och det är dags för lilla Kanin att komma på besök hem till barnen. Med lilla Kanin finner ni ett litet häfte dit ni tillsammans med barnet kort kan berätta vad lilla Kanin fått göra med er under övernattningen. Lilla Kanin är 1 natt hos vart och ett av barnen och vi läser tillsammans under dagen vad lilla Kanin fått uppleva med er. Med lilla Kanin kommer också en bok dit vi samlat barnens vän-intervjuer.

Barnen har i stor grad börjat visa intresse för kontaktlekar eller sk ”skuff och knuff lekar”. De har döpt leken till LAVA leken. Fysiska lekar tillhör barnens naturliga utveckling och de är något som de flesta barnen visar intresse för, i något skede av uppväxten. Vi har tillsammans i pedagogteamet observerat, diskuterat och reflekterat över den nya leken och gjort en ram/ struktur för leken. Denna struktur finns uppsatt på anslagstavlan för er att läsa. Ni får gärna kommentera och ställa frågor kring ämnet om ni har funderingar. Ett tätt samarbete mellan hem och dagis gynnar barnen!

Under våren firar vi många födelsedagar hos hallonen. Det är stort och märkvärdigt att fylla fem år, alla barnen väntar på sin dag och de diskuterar gärna ämnet. Vi påminner om att INGA KALASINBJUDNINGAR FÅR DELAS UT PÅ DAGIS. Detta är ett beslut som gäller hela daghemmet, alla grupper. Beslutet grundar sig i lång erfarenhet kring ämnet, där vi observerat att födelsedags bjudningar skapar väldigt mycket stress i gruppen och djupa tvister mellan barnen. Kalas är viktiga händelser för barnen och vi vill att de ska vara ett positivt laddat ämne. Vi firar alla barn hos hallonen, med ett eget litet kalas här på dagis. Om ni behöver hjälp med att få iväg inbjudningar, säg till, så kan vi tillsammans fundera på hur dessa säkras kommer fram, utan att dagis är en mellanhand.

Några datum att lägga på minnet:

• 27.3 Påskbasar! Kl 11-13 i Hallonens utrymmen. Välkomna!
Donationer till lotteriet tas emot fram till måndag eftermiddag och till bakverksförsäljningen på tisdag morgon. Ni som vill donera bakverk, skriv gärna en kort innehållsförteckning till.
• 27.3 Vinterutflykt till Niihamaa (Niihamaan ulkoilumaja) se skilt anslag på anslagstavlan! OBS! avgång kl 8:40, ät gärna frukost hemma! Medtag en rejäl matsäck. Tillbaka på dagis senast kl 15.
• 29.3 Påskfest med MASKERAD  valfri och frivillig utklädsel!
• 18.5 Vårutflykt till Kiviniitty hemdjursgård, tillsammans med blåbären, rönnbären, jordgubbarna och smultronen. Mer info närmare.
• 24.5 Daghemmets vårfest för hela familjen kl 17-> SST innergården. Inbjudan kommer närmare.

Ha en trevlig påskhelg!

Elin Kirsi Hanna