Jordgubbarnas april 2018

Jordgubbarnas månadsbrev april 2018

 

Hej på er alla! I mars har vi kört igång med barnens val. Vi började öva det här med att välja aktivitet genom att ge två sagoböcker som alternativ och man fick välja vilken saga man ville höra. På det här sättet var det första valet enkelt, konkret och aktiviteten kom direkt efter valet. Vi har i genomsnitt barnens val två gånger i veckan och aktiviteterna är samma åtminstone i en veckas tid. Första gången fick man välja mellan djurlekar i snöhögen och hästlekar på dagis och andra gången mellan bygglek och äventyrspromenad. Alla barn har en egen klädnypa de sätter på den aktivitet de vill delta i och hittills har det gått suveränt, ingen har blivit ledsen ifall en aktivitet var redan fullbokad och barnen har riktigt ordentligt funderat på vad de vill göra.

 

I april kommer vi att fortsätta med barnens val och, även om det kanske inte riktigt alltid känns så, så är våren ju faktiskt här och det betyder att Knytte borde återvända från sin vintersemester så småningom. Knytte meddelar om sin närvaro igen som vanligt via Päikky och till Knytteskogen skall barnen ha med det vanliga, d.v.s. en liten ryggsäck, dricksflaska, en liten vägkost, sittunderlag och kläder enligt väder. Det kan vara bra med ett par extra småvantar i väskan. Vi önskar också att barnen inte har med sig något som skräpar, t.ex. sugrörsdricka eller mellanmålskex med papper på (ni kan öppna den redan hemma och sätta i en liten låda), detta för att Knytte önskar att vi inte i misstag heller lämnar något skräp efter oss. Så småningom blir det dags för föräldrasamtal igen, vi meddelar via Päikky när bokningslistan finns i tamburen.

 

Här följer några viktiga datum och ärenden:

  • Vi önskar att ni meddelar oss ifall ert barn är i behov av vård klämdagarna måndagen den 30.4och fredagen den 11.5. Detta frågar vi för att veta hur mycket mat som behöver beställas och hur mycket personal vi skall ha på plats.
  • Onsdagen 2.5 har vi VALBORGSMASKERAD med knytkalas. Då får barnen klä ut sig om de vill och ha med sig något litet att äta och bjuda på, t.ex. frukt, bär eller kex som inte är för sockriga (OBS! Inget godis eller mega sockrigt).
  • Måndagen den 14.5 15 och framåt firar vi MORSDAGEN med lite kaffe och bulle ute på dagisgården på eftermiddagen. Om mamma inte kan hämta den dagen, så är den personen som hämtar barnen mer än välkommen att ta sig en kaffestund tillsammans med barnen.
  • Fredagen den 18.5åker vi på VÅRUTFÄRD till Kiviniitty i Sastamala. Vi är där hela dagen och åker med buss från dagis. Barnen behöver inte ha några väskor med sig, eftersom vi äter både lunch och mellanmål där (vår köksa kommer med) och packar en stor väska med blöjor och reservkläder med oss.
  • Torsdagen den 24.5. kl. 18 -19 är det daghemmets gemensamma VÅRFEST som gäller.

 

 

Hälsningar Johanna och Martina