Rönnbärens januari

MÅNDSBREV RÖNNBÄREN DEC 2016 – JAN 2017

Så var det dags för årets sista månadsbrev. Terminen har gått otroligt fort och vi har upplevt många nya saker med era barn. Vårt pedagogiska tema, ”Barnets röst och intressen i fokus” har gjort att vår vardag har sett lite annorlunda ut denna höst. När vi började med barnens val, kändes det svårt både för barnen och för oss pedagoger, men nu känner vi alla att detta är något som gärna får växa och ta en ännu större roll här hos Rönnbären.
Barnen har lärt sig göra val och att stå bakom sitt val. De har fått fler kompisar i gruppen, i och med att bästisen kanske inte alltid väljer samma sak. När barnen fått välja sin aktivitet har de visat en större lust att lära och de har aktivare kommit med egna utvecklingsidéer. Vi har byggt upp en vardag som kretsar bara och enbart kring barnens välmående.
Ett stort tack till er föräldrar för att ni tagit emot vår nya verksamhetsinriktning och stött oss i vårt arbete. Samarbetet har varit väldigt givande och hoppas ni fortsätter ge feed-back och ställa frågor kring barnens vardag på dagis.

Under julen har vi pedagoger lite ledigt och liksom andra år slås grupper ihop. Mer om julens personal och lekutrymmen hittar ni på ytterdörren ☺

Vi börjar nya året med att välkomna vår nya lekkamrat, Elsa. Första 2 veckorna i januari repar vi oss från jultiden och hittar tillbaka till dagisrutiner samt leker med de efterlängtade kompisarna. Januari är spelmånad i hela huset. Barnen får gärna ta med sig spel hemifrån. Vecka tre introducerar vi nytt tema och nya val-aktiviteter. Mer info om januariprogrammet kommer nästa år.

Några datum att lägga på minnet:
18.1 Stänger daghemmet kl 16! pga fortbildning för hela personalen
27.1 Mor- och Farföräldrars eftermiddag. Inleds med kaffe i Övre salen (församlingens utrymmen) kl 14-15, vartefter man är välkommen att gå runt i huset med sitt barnbarn. Inbjudan kommer närmare.

Vi önskar er alla en riktigt god jul och ett gott nytt år!

Marita, Annika och Hanna