Jordgubbarnas januari

Jordgubbarnas månadsbrev januari 2017

Välkommen till en ny termin på Jordgubbarna! I januari välkomnar vi ett nytt barn till Jordgubbarna, då en av våra stora får ta nästa steg i livet och flytta till ”stora sidan”.

Men ännu lite ärende gällande jullovet! Fredagen den 23.12 har Jordgubbarna stängt och då får barnen gå till BLÅBÄREN med Anki och Annamaria. Jordgubbarna har också stäng hela mellanveckan 27-30.12 och måndagen 2.1, då får barnen igen gå till BLÅBÄREN med Minna (BB), Tiia (BB) och Milla (FSK) (27-30.12) och Anki, Martina och Camilla (BB) (2.1). Tisdagen 3.1 öppnar vi igen på Jordgubbarna och Smultronen och då är våra två grupper ihop slagna. Den veckan jobbar Martina hela veckan, Anki tisdagen, Kirsi (HJ) onsdagen och Johanna torsdagen.

Vi har tagit en hel del foton under hösten och ni kommer att få ta hem av fotona också. Ni får alla ta hem i tur och ordning en minnessticka med bilderna och plocka åt er de bilder ni vill ha. Tyvärr hinner vi inte fixa pinnen innan jullovet, men nog i början av januari. Knytte är ännu på julsemester och hen meddelar om sig själv via Päikky sen igen när det blir dags med Knytteskog. På tal om Päikky, så nu borde det fungera så att ni får e-mail då vi skickar ett Päikky-meddelande förutsatt att ni skrivit in era mailadresser i Päikkyn. I januari kör vi också igång med Start, som handlar om känslohantering och lära känna igen olika känslor och bli bekväm med dem. Mera information om det här kommer i januari.

Vi önskar att ni alla kollar igenom ”VEMS?” – snöret i tamburen! Vi har haft där jätte mycket onämnda kläder hela hösten och de kläder som ännu hänger där i mitten av januari blir till dagis reservkläder. Ni får också väldigt gärna skriva namn i ALLA KLÄDESPLAGG OCH SKOR! Det är många som har likadana skor och yllesockor, vilka sen hamnar på vift väldigt lätt.

Daghemmets traditionella mor- och farföräldradagen går av stapeln fredagen den 27.1 kl. 14 – 16.30! Först blir det kaffeservering i Mariasalen för våra gäster från kl. 14 framåt och efter det är de välkomna till grupperna. Om ingen av mor- eller farföräldrarna har möjlighet att delta, får barnen gärna bjuda in en annan viktig vuxen på besök till dagis.

OBS! OBS! OBS! Onsdagen den 18.1 och onsdagen den 22.2 stänger daghemmet redan kl. 16.00 p.g.a. personalens skolning!

God jul och Gott Nytt År önskar Anki och Johanna!