Björnbärens och Körsbärens mars

Björnbärens och körsbärens månadsbrev mars – april 2016

Hej!

Tisdagen den 8.3 kl. 15-17 har vi hela daghemmets gemensamma vinterfest i Rosendahls strand för hela familjen! Vi har korv- och saftförsäljning så att alla skall orka i backen. Ta med egna pulkor/åklappar! Vi önskar att ni hämtar era barn från dagisgården och går tillsammans till Rosendahlen. Vänligen meddela oss ifall ni inte hinner hämta era barn senast kl. 15.45 från dagisgården!

Efter sportlovet (vecka 11) börjar vi med veckans vän hos Smultronen. Två barn (en från Körsbären och en från Björnbären) får vara veckans vän åt gången. Veckans vän får lite extra uppmärksamhet under veckan. Barnen får gärna ha med sig foton och böcker hemifrån då de är veckans vän.

Vi börjar också med leksaksdag efter sportlovet (vecka 11)! Vi har leksaksdag varje måndag, och då får barnen ha med sig EN leksak till dagis. OBS!! Skriv namn i leksaken och helst inga ljudleksaker!

Tisdagen den 22.3 är det dags för daghemmets påskbasar. Påskbasaren är en gammal tradition på vårt daghem. På basaren kan man köpa bl.a. hantverk och bakverk. Pengarna som samlas in under basaren används för vår verksamhet. Vi tar gärna emot lotteri- och lyckohjulsvinster samt bakverk. Vi går inte till påskbasaren med barnen, eftersom den är under vår vila, men om ni vill gå med ert barn kan ni hämta barnet till basaren. Mera information on basaren kommer senare!

Fredagen den 22.4 kl. 9 – 11 bjuder vi in mor- och farföräldrarna till daghemmets traditionella mor- och farföräldrarsdag! Om inte mommo, fammo, moffa, faffa etc. kan komma, får barnet gärna bjuda in någon annan viktig person t.ex. moster eller farbror.

Onsdagen den 27.4 går vi på teater till Teatteri Mukams i Pispala, var vi får se pjäsen Kukkuu! Start från dagis kl. 9.00!

Skogsknytte börjar snart vakna från sin vintervila och tar med oss till skogen igen fr.o.m. vecka 14! Vi kommer att ha knytte varje vecka med båda grupperna. Björnbärens knyttedag är tisdag och Körsbärens onsdag, d.v.s. Björnbären går till Knytteskogen tisdagen den 5.4 och Körsbären onsdagen 6.4!

Vi vill önska er alla en trevlig början på våren!

Hälsar Kirsi och Johanna, Eline och Martina