Smultronens februari 2020

Smultronens månadsbrev för februari 2020

Det nya året har börjat med vårväder och rutinerna börjar köra igång.
Smultron gruppen har visat intresse för byggande av kojor, samt lek med bilar, klossar och lego. Barnen ritar & berättar Vi har tittat på former av alla de slag, talat om storlekar , och om olika känslor . Rim och ramsor har också varit populärt.
Vi läser böcker om Babblarna, sjunger om Krokodilen i bilen, Hjulen på bussen mm, läser Bajsboken(om pottan)Många av barnen har visat intresse för det och påklädande.(Ge chansen även hemma åt barnet att klä på sig själv)
Vi har mycket spring i benen hos Smultronen. Dagligen får vi tala om regler och att ta hänsyn till kompisarna. Det är bra att även hemma diskutera om hur man leker tillsammans. Vi har talat om att säga stop, och att stanna upp och lyssna på andra barn & vuxna. Många barn har kommit in i trotsåldern och känslorna går upp-och-ner.

Vi börjar med START/Babblarna med känslor, så att barnen lättare kan känna igen & benämna sina känslor. Samspelslekarna fortsätter i smågrupp under våren. Språket har gått mycket framåt, och vi kan föra långa diskussioner med era barn. Hoppas att läslusten har smittat av sig hem  Bok kassarna uppdateras inom kort.

Här kommer några viktiga datum;

4.2 Smultronen får besök av Anna Pörhölä ( Spec. lärare inom småbarnspedagogiken)
11.2 Firar vi 112 dagen med maskerad enligt temat(frivilligt)Vi tittar på brandbilar , poliser, ambulanser mm.
14.2 Vän dags disco för Smultronbarnen

Häsningar Vera, Elin och Ia