Rönnbärens mars

RÖNNBÄRENS MÅNADSBREV MARS 2017

Vår projektmånad börjar gå mot sitt slut och det är dags att samla våra lärupplevelser. Våra tre projektgrupper, Dans, Dinosaurie och Resa presenterar sina projekt i tamburen under pågående vecka. Tillsammans har vi lärt oss massor och det skall bli roligt att fortsätta med dokumentationen i mindre skala under vårterminen. Målet med dokumentationen är att ni tillsammans med barnen skall kunna reflektera över händelser och upplevelser barnen fått under dagistiden. Vi hoppas att det nya arbetssättet snabbt skall bli en rutin och en naturlig del av vår vardag, samt att ni föräldrar får en bredare inblick i vår vardag här på dagis. Om barnen kommer med nya ideér till verksamheten i och med era diskussioner, får ni gärna dela med er av dessa – Tillsammans skapar vi en upplevelserik och lärande vardag för era barn.
Inkommande onsdag (22.2) stänger dagis redan kl. 16, pga personalens skolning.
Under sportlovet leker alla rönnbärsbarn hos blåbären, se tidigare info via ”päikky”.
Efter sportlovet kommer vi igen med nya krafter och inleder vårtema. Utflykterna till Mulleskogen återupptas och verksamhetens utgångspunkt är som tidigare barnens val. Skridskoåkning fortsätter vi med så länge det finns is att åka på.
Personalen kommer att delta i fortbildning berörande de nya Grunderna för planen för småbarnspedagogik och detta medför en del utmaningar för verksamheten. Se tidigare info om detta via ”päikky”.
Vinterjippo i Rosendalsstrand – pulkaåkning för hela familjen – torsdag 9.3. Barnen hämtas från dagis senast kl 15:50 och tar sig tillsammans med er till pulkabacken. OBS! egen pulka/ stjärtlapp/ åk-lapp med! På plats finns korv och saft försäljning. Vi avslutar ca kl. 17. Välkomna med ☺
Marita, Annika, Jonna och Hanna