Jordgubbarnas maj

Jordgubbarnas (lite försenade) maj månadsbrev

I april har vi pysslat Babblarna av återvinningsmaterial (målat mjölkburkar), fortsatt med rörelselekar både inom- och utomhus och vi har även besökt Knytte de flesta veckorna. I Knytteskogen har vi lekt med pinnar och kottar och utforskat skogen med stort intresse.

Verksamhetsåret börjar dra mot sitt slut, men i maj kör vi ännu med bl.a. Skogsknytte, Babblarna och rörelselekar. Ni kommer att få hem nya bilder från vårterminen med samma system som i januari. Under maj kommer vi att meddelande de nya grupperna för hösten och i slutet av maj får ni gå tillsammans med barnen och bekanta till avdelningarna.

Fredagen den 19.5 gör vi en vårutflykt till Kiviniitty i Sastamala tillsammans med hela daghemmet (förutom förskolan). Vi åker buss och i Kiviniitty får vi bekanta oss med flera olika djur och leka utomhus hela dagen. Kom senast kl. 8.30 den dagen, så att vi kommer iväg i god tid! OBS!! Ingen frukost den dagen! Om ni kommer tidigt till dagis, före kl. 8.00 kan barnen ha med sej en smörgås eller en liten frukost, som de kan äta här på dagis innan vi åker. Barnen behöver inte ha något med sej till Kiviniitty, endast kläder enligt väder, vi tar med blöjor och reservkläder från dagis.

Vi avslutar terminen med en hela daghemmets gemensamma vårfest och picninc i Rosendahls strand tisdagen den 23 maj kl. 16 – 17.30. I programmet står motionsstationer och skoj. Ta med egen picnic och filt.

Viktiga datum i maj:
• 12.5 morsdagskaffe kl. 8-9
• 19.5 Vårutfärd till Kiviniitty! OBS! Kom senast kl. 8.30!
• 23.5 kl. 16 -17.30 Vårfest/picnic i Rosendahls strand.
• Fredagen den 26.5 Smultronen och Jordgubbarna på Blåbären tillsammans med Anki och Rönnbärs- och Blåbärspersonal

Med soliga hälsningar Anki och Johanna