Smultronens maj

Smultronens (lite försenade) maj månadsbrev

I april har vi fortsatt med rörelselekar både inom- och utomhus och vi har även besökt Knytte de flesta veckorna. I Knytteskogen har vi lekt med pinnar och kottar, byggt koja åt Knytte (som är en nyckelpiga) och utforskat skogen med stort intresse. Vi har besökt de närliggande lekparkerna och haft aktiviteter i dem, bl.a. sago- och sångstunder och sandlådsbagerier.

Verksamhetsåret börjar dra mot sitt slut, men i maj kör vi ännu med bl.a. Skogsknytte, Start och rörelselekar. Under maj kommer vi att meddela de nya grupperna för hösten och i slutet av maj får ni gå tillsammans med barnen och bekanta er med avdelningarna. I slutet av maj kommer ni att få hem bilder från det gångna året. Ni får alla ta hem en minnepinne åt gången och plocka de bilder ni vill ha.

Fredagen den 19.5 gör vi en vårutflykt till Kiviniitty i Sastamala tillsammans med hela daghemmet (förutom förskolan). Vi åker buss och i Kiviniitty får vi bekanta oss med flera olika djur och leka utomhus hela dagen. Kom senast kl. 8.30 den dagen, så att vi kommer iväg i god tid! OBS!! Ingen frukost den dagen! Om ni kommer tidigt till dagis, före kl. 8.00 kan barnen ha med sej en smörgås eller en liten frukost, som de kan äta här på dagis innan vi åker. Barnen behöver inte ha något med sej till Kiviniitty, endast kläder enligt väder, vi tar med blöjor och reservkläder från dagis.

Vi avslutar terminen med en hela daghemmets gemensamma vårfest och picninc i Rosendahls strand tisdagen den 23 maj kl. 16 – 17.30. I programmet står motionsstationer och skoj. Ta med egen picnic och filt.

Viktiga datum i maj:
• 11.5 Teaterbesök till Mukamas. Vi får se pjäsen ”Pikku Siili”. Start från dagis kl. 9.00!
• 12.5 morsdagskaffe kl. 8-9
• 19.5 Vårutfärd till Kiviniitty! OBS! Kom senast kl. 8.30!
• 23.5 kl. 16 -17.30 Vårfest/picnic i Rosendahls strand.
• Fredagen den 26.5 Smultronen och Jordgubbarna på Blåbären tillsammans med Anki och Rönnbärs- och Blåbärspersonal

Med soliga hälsningar Annamaria och Martina