Hjortronens maj

Hejsan alla föräldrar, terminen närmar sej sitt slut och ni får vårt sista månadsbrev.

 

Vi har pysslat, handarbetat, besökt olika parker, lekt, spelat, rört på oss i naturen, varit till biblioteket, haft rörelselekar och jooga i Mariasalen, pratat om istiden och mammutar, haft besök av mor och farföräldrar, haft maskerad och uppvisning av gröna och lila gruppens sång teater. Blåa gruppen får visa upp sin sång teater den. 10. Maj.

 

På temadagarna blandade vi de två övriga grupperna med 7 grön-lila / 7 lila-gröna på måndagar ,7 blå-lila / 7 lila-blåa på tisdagar och 7 blå-gröna / 7 grön- blåa på onsdagar, tanken var att barnen skulle utvidga sitt kamratskap. Det har fungerat bra, både barnen och vi vuxna har tyckt att det var en bra omändring

 

I sång och drama har vi jobbat med våra föreställningar, vi har pysslat, sjungit och lekt våra roller jag (Annika) har haft roligt och är mycket stolt över dessa små skådespelare.

 

I rörelse har Petri motionerat i naturen och samtidigt tittat på vårtecken, tur att vi har vackra naturskydds Pyynikkiåsen så nära.

 

I Handarbete har vi tillverkat fina morsdagspresenter av väv plattor. (Tarja)

 

Vi har ännu några veckor kvar av maj och tanken är att barnen skall få se en film i Mariasalen som bonus för att de aktivt har använt svenska. Barnen har redan valt filmen: “ Kometen kommer “

 

Vårfesten (för barnen) är i år i form av en utflykt till Tiitiäisen leikkipuisto på Näsinkallio, dag och datum informerar vi på anslagstavlan. Barnen får ha med sej en liten matsäck.

 

Om vi hinner lagar vi mat tillsammans med våra ansvarsbarn.

 

Så några datum att komma ihåg!

 

Måndagen den 9.maj kl. 8.00 – 9.00 Är mammorna hjärtligt VÄLKOMNA på morsdagskaffe

Tisdagen den 10.maj visar blåa gruppen sin sång teater i Mariasalen kl. 16.30

Onsdagen den 11.maj kl.9.30 får vi se Dansteater: “ Rut och Rosa” i Mariasalen

 

Fredagen den 13.maj åker vi tillsammans med de andra grupperna ( inte förskolan )till Kiviniitty hemdjursgård. ( Sastamala). Start kl.9.00 från dagis med buss. Barnen skall vara på plats senast kl.8.30.

OBS! Vi serverar ingen frukost, barnen får lunch och mellanmål i Kiviniitty. Vi är tillbaka kl.15.00. Se mera information på nätet. www.kiviniitty.fi

Kom ihåg kläder efter väder!

 

 

SOLIGA VÅRHÄLSNINGAR!