Hallonens oktober

Månadsbrev oktober 2018, Hallonen

Hösten är här, och Hallongruppen har kommit igång med alla delar av verksamheten. Smågrupperna bjuder varierande innehåll, som man kan välja fritt emellan. Barnen valde KROPPEN som tema för gruppen. Hittills har vi lärt oss om skelettet , om utseendet och om dess uppgifter . Vi har sjungit, diskuterat, tittat på filmsnuttar och pysslat. Vi har också haft rörelselekar och sportat på olika sätt, samt haft motions banor , som fått oss att röra på våra kroppar . På Onsdagar har också smågrupper , med innehåll som sång & musik/ media fostran med Bee-Bot/ Start & Stegen om känslor och vänskap. Onsdagens grupper är inte valbara, utan fasta grupper som byts veckovis.

Torsdagen delar vi på oss och 2/3 går till Mulleskogen (kom ihåg lilla matsäcken)
Och 1/3 stannar kvar och har Nallematte, där vi bekantar oss med tal 1-5, antal, jämförelse av olika slag, geometriska former och annat intressant, tillsammans med Nalle-familjen, sång och lekar.

På fredagar summerar vi vad vi gjort/lärt oss under veckan. Som stöd för minnet har vi bilder och annan dokumentering.

Det här och mycket annat händer under veckan. Vi försöker att ha veckoschemat aktuell med bilder om kommande händelser, men ibland blir det ändringar. Så var god och “kolla” tavlan ofta. En del saker informeras via Päikky.

I oktober fortsätter vi med temat Kroppen, med nya roliga saker att forska om!

Viktiga datum:
11.10 Teater Virus. Vi bjuds på svensk teater .
26.11 Naturskolan Korento i Terälahti
27.11 Fotografering

Hälsningar från Hallonen