Hjortronen oktober

HJORTRONEN MÅNADSBREV

OKTOBER 2018

 

Under september fortsatte vi med vårt minitema – Pyynikki naturen. Inom temat har vi bekantat oss med getingar och bin och nu senast sniglar och snäckor. Några snäckor har fått flytta in hos oss och barnen sköter dem ivrigt. Annat som barnen är intresserade av just nu är matematik och bygg- och konstruktion.

 

I veckan började vi med mun/tung-gymnastik. Som första lekuppdrag i mun-gympan har vi haft blåslekar. Som fokus i tung-gympan har vi att hitta alla bokstäver och att artikulera och tala tydligt. Barnen har tyckt om lekarna och vi kommer att fortsätta med detta längs med hela året.

 

Hösten börjar krypa in och det är dags att ta fram tjockare kläder. Vi leker ute dagligen i alla väder, så ombyte och yllesockor behövs redan nu.

 

Några datum att lägga på minnet:

10.10   Teaterbesök! OBS! Start från dagis kl 8:15!!! Ät frukosten hemma!

15-19.10 Höstlovs vecka! Vi leker tillsammans med hallonen och förskolan J måndag –tisdag leker vi hos oss, hjortronen. Onsdag – fredag tittar vi hur det står till med flytten och bestämmer sedan var vi är J Hela veckan har vi uteverksamhet. Förhoppningsvis kan vi även äta ute! Kläder efter väder J

22.10   -> vi har flyttat in till våra nya utrymmen J Välkomna till ”Inttan” (gamla huset mittemot) 2:a våningen!

De som behöver tidig morgonvård (före 7:30, skild överenskommelse!) samlas som vanligt hos rönnbären. Hjortron-Hallon våningen öppnar ca kl 7.35 J (vi behöver ca 5 minuter till förflyttning).

26.10   Sångstund i samarbete med Tammerfors svenska församling

 

På kommande:

26.11   Fotografering! ca kl 10:30.

27.11  Heldags utflykt till Korento naturskola i Terälahti! Mera info närmare.

 

Vi önskar alla en trevlig helg! Ses nästa vecka J

 

Marita, Anki, Alice, Jonna och Hanna