Hjortronens januari 2019

Hjortronens månadsbrev januari 2019

Vårt tema ”Vi i världen” har varit lite i skymundan under julstöket. Vi har blivit bjudna på många fina evenemang under månaden och valt att lägga resterande tid på lek. Vår julkalender sitter upphängd i hallen, hoppas ni bekantat er med den. I julkalendern har vi koncentrerat oss på ”goda gärningar”. Det har väckt en del tankar hos både stora och små. Vi kommer att fortsätta med ämnet under våren.

I januari fortsätter vi med ”Vi i världen” på ännu okända stigar. Planering av detta gör vi tillsammans med barnen i början av året.

From januari kommer vi att börja åka skridskor med barnen. Beroende på hur många barn som vill komma med, så har barnen möjlighet att komma med varje eller varannan vecka. Skridskoåkningen är är valbar. För att komma med till skridskobanan behöver man, utöver utrustningen, kunna komma upp och stå på skridskorna utan hjälp. Ni får gärna öva hemma under jullovet. Vi åker till en början på Koulukatu och senare på Pyynikki sportplan. Skridskoåkningen är i samarbete med Hallongruppen på torsdagar.

 

Några viktiga datum i januari:

10.1 Vi går på bio! ”Findus flyttar” i Cine Atlas Koskikeskus

25.1 Mor- och far-föräldradagen. Inbjudan kommer närmare.

 

Året går mot sitt slut och det är dags att ta lite ledigt, koppla av och njuta av familj och vänner. Vi vill passa på att tacka er för ett bra samarbete och speciellt för ert tålamod som behövts under höstens upp och nedgångar. Vi tackar även för den fina julgåvan.

 

Vi önskar er alla en riktigt god jul och ett gott nytt år 2019!

Marita, Anki och Hanna