Mor och farföräldradag på dagis våren 2023

Mor- och farföräldrarna lekte och spelade på daghemmet

En solig måndagseftermiddag i april fick far- och morföräldrarna besöka daghemmet. En del barn är vana vid att bli hämtade av sina mor- eller farföräldrar, men det hör inte till det vanliga att de får komma in till dagiset och leka med sina barnbarn.

Många barn i Blåbärsgruppen är ivriga redan vid mellanmålsbordet. De vet att snart kommer flera mor- och farföräldrar på besök till daghemmet. Efter några års paus på grund av coronapandemin var det äntligen läge för att bjuda in mor- och farföräldrarna för att tillbringa en rolig eftermiddag med sina barnbarn.

”Kom och titta vem som kom”, säger en i personalen på Blåbären. På blicken ser man att den här treåringen har väntat länge på den här stunden. Farmor får en riktig bamsekram och ett glädjerop då blickarna möts. Många liknande möten ser vi i tamburen den här eftermiddagen.

Det är många stolta barn på Blåbären som vill gå runt och visa vad de har tecknat eller pysslat. Många sätter sig också ner på golvet eller vid ett bord för att lägga ett pussel eller för att spela ett spel.

Många mor- och farföräldrar är också intresserade av att höra mer om verksamheten på daghemmet. En farfar vill gärna veta hur många barn det finns i barngrupperna och hur många vi är i personalen. Det blir givande diskussioner om hur vi på daghemmet jobbar för att dagen ska bli så smidig och fungerande som möjligt för barnen.

En del grupper har övat på sånger som de sjunger tillsammans med mor- och farföräldrarna. Lyckligtvis har solen inte glömt oss den här eftermiddagen. Efter lek, spel och trevlig samvaro inne är det dags att ta sig ut där föreståndaren Maria Välimäki bjuder på kaffe och kaka.

Eftermiddagen uppskattades stort av både barn och vuxna. Vi hoppas på ett liknande evenemang igen nästa år!

Text: Kristian Svensson