Hjortronens december

Det börjar närma sig slutet på höstterminen. Tillsammans med barnen utvärderar vi höstens verksamhet. Vi funderar på vad vi lärt oss under hösten och vad vi vill lära om under vårterminen. Denna termin till slut leker vi i samma grupper, dvs inga barn byter grupp.

På barns rättigheters dag 21.11 inledde vi samarbete med förskolan. Under förmiddagen lekte vi tillsammans i blandade smågrupper i Rosendal. Vi bekantade oss med varandra och lärde oss nya lekar och funderade på barnens rättigheter. Vi kommer under resten av verksamhetsåret ordna flera tillfällen där barnen får bekanta sig med förskoleverksamheten och med sina kommande lärare. Målet med samarbetet är att övergången till förskolan ska gå smidigt och smärtfritt för barnen (och för er föräldrar).

Skridskobanan på Koulukatu har börjat förberedas för skridskosäsongen. Vi börjar åka genast när det är möjligt. Till skridskoåkningen behövs: passliga skridskor, ev yllesockor, hjälmmössa eller liknande som passar under hjälmen, hjälm (OBS! av säkerhetsskäl godkänner vi inte cykel-hjälm), en vattenflaska, liten trasa eller handduk att torka av skenorna med och en ryggsäck som allt detta får plats i J Barnen bär själva sina saker, så ryggsäcken är avgörande för att skridskoutflykten ska bli trevlig. Om barnen inte har egna skridskor/ möjlighet att skaffa – säg till så funderar vi tillsammans på en lösning.

Den här veckan har vi ännu…

26.11                      Info kväll om förskola 2020-2021 i SST matsal, ingång via glasdörrarna Satamakatu. Deltagare har tillstånd att parkera på skolgården.

27.11                       BUU-klubbens julturné kl. 11 i SST. OBS! Hannas grupp äter lunch redan kl    10.30! Camillas grupp efter konserten ca kl 12:15. Vi skjuter upp mellanmålet en aning.

28.11                       Teater Tamine; Leopold Prinshjärta kl. 10 i Mariasalen

I december…

4.12                          Utställning av de fina självporträtten barnen gjorde tillsammans med Piu från

församlingen! Ni är alla inbjudna till Svenska hemmet kl 15-16:45

5.12                          Självständighetsfest i Mariasalen J på förmiddagen – man får klä sig festligt!

12.12                       Lilla-Juls maskerad! För hela hjortrongruppen! Frivillig utklädsel.

18.12                       Julandakt på dagisgården med ledning av Kim Rantala, kl. 8:15.

Glöggservering för föräldrar på gården och grötfrukost åt barnen kl.8:30

19.12                       Daghemmets traditionella julfest i SST festsal, kl.18-19.

Några av nästa års datum för evenemang är fastslagna och de är inskrivna i evenemangskalendern på hemsidan.

 

Martina, Camilla, Anki, Marita, Janika och Hanna