Rönnbärens december

Tiden bara flyger iväg och vi är redan framme vid december. December är som känt en händelserik månad med mycket program. Annars kommer vi i december att försöka skapa en lugn och skön stämning inför jul genom att pyssla, baka pepparkakor, sjunga julsånger och dansa ringlekar. Vi hoppas såklart också på lite snö! Men än så länge får vi dras med galonkläder, så kolla att era barn har tillräckligt stora galonkläder, så att vinterkläder ryms under, och stövlar i vilka det ryms sockor.

I november har vi jobbat med olika teman i smågrupper, lådbilsbygge, dans och instrument och musik. Dessa teman valde vi utgående från vad barnen just då var intresserade av. Barnen fick själva välja de teman de ville jobba med.

Det blir en hel del tvätt att ta hem nästan dagligen och vi försöker tänka så ekologiskt som möjligt. Därför önskar vi att ni skulle hämta en tygkasse som vi kan lägga torra men smutsiga kläder i för er att ta hem och tvätta. Kassen kan ni lämna i barnets klädhylla. Vi tar även gärna emot tomma brödpåsar/små påsar dit vi lägger våta och smutsiga kläder.

På hemsidan finn nuförtiden en evenemangskalender där ni kan kolla kommande program som är gemensamma för hela huset. Men här är datum att lägga på minnet i december:

5.12               Självständighetsfest, barnen får vara festklädda om de så vill

13.12 Lucia i skolan kl 8.30 (vi går från Rönnbären 8.20) OBS! ingen frukost serveras. Efteråt så har vi Lucia-maskerad där barnen får klä sej enligt Lucia-tema

18.12 Julandakt på dagis gården kl 8.15. Barnen får efter det frukost på dagis och föräldrarna bjuds på glögg

19.12            Daghemmets traditionella julfest i skolans festsal kl 18-19 OBS! dagis stänger 16.30 på julfestdagen.