Hjortronens april

Våren knackar på dörren och det betyder nya äventyr. Vi lämnar kylan bakom oss och tar fram regnkläder och gummistövlar igen. Kontrollera gärna storleken på stövlarna, raggsockor borde rymmas i. På förmiddagarna är det ännu kyligt och barnen behöver ha yllekläder under overallen. Pga av att vi endast har ett torkskåp, så är det bra att ha extra vantar med, alla kläder hinner inte torka efter förmiddagens vattenlekar.

 

Mulleäventyren fortsätter ca var tredje vecka. Vi går i smågrupper, lapp om grupperna sätts upp i hallen på måndagen. Då skickar vi även meddelande i Päikky. Till Mulleskogen har barnen med en liten matsäck, tex en liten smörgås, frukt/ grönsak i bitar och dricka i flaska/ termos. Ta inte med kex, godis, chips eller liknande, det blir så orättvist då kompisarna inte har sötsaker med. I mulleskogen har vi oftast galonisar och gummistövlar på, så se till att de finns på plats er aktuella dag.

 

Inom vårt tema Vi i världen har vi besökt storstaden och tagit en flygtur till USA. Barnen var väldigt fascinerade över vyerna vi såg på vår flygtur. På planet serverades blåbärssoppa och banan. Inom temat har vi även behandlat olikhet och rättvisa. Vi har talat om hur olika vi alla är och varför det är så bra att vi alla är olika. Barnen var väldigt ivriga att ”Rocka sockorna” i takt med Rocka sockorna sången (finns på you tube – sökord Rocka sockorna sången)

 

Vårt tema Vi i världen fortsätter med djungel. Barnen har visat stort intresse för fjärilar så det kommer vi att undersöka mer om. I mulleskogen har barnen visat intresse för pinnar och kvistar och byggande. Vi kommer att undersöka olika träd och se om vi hittar småkryp som bor i träden. Det blir intressant att se vilka djur som finns i djungeln och vilka hos oss i Finland.

 

Några datum att lägga på minnet:

 

2.-4.4      Mulleskogen

4.4           Dagis stänger kl 15, pga av personalens skolning.

9.4           Garantiföreningens årsmöte kl 17 i förskolan. Alla är välkomna med! En skild inbjudan kommer närmare.

10.4        Påsk-pysseleftermiddag för hela familjen, kl 15:30-16:45. Hjärtligt välkomna med!

16.4        Daghemmets traditionella påsk-basar i Mariasalen, kl 11-13!

22-26.4 Mulleskogen

30.4        Maskerad – 1:a maj till ära! Valfri och frivillig klädsel!

24.5        Vårutflykt till Kiviniitty gård!

 

 

Marita, Hanna och Anki