Blåbärens april 2019

Blåbärens april 2019

Fåglarna sjunger, solen skiner och snön smälter… våren är här, jippii!
Den smältande snön och den geggiga gården leder till att regnutrustningen används rätt flitigt och därför vill vi påminna er om att kolla att regnbyxor och – rockar, gummistövlar och galonhandskar är hela och rätt storlek… och att barnets namn finns i dem. Vinteroveraller ska rymmas innanför regnkläderna, sockor i stövlarna och tunna vantar in i regnhandskar. Kom också ihåg att ta regnkläderna hem, t.ex. över veckoslutet, och ge dem en pulvertvätt.

Ett tydligt vårtecken, daghemmets traditionella Påskbasar är på kommande tisdagen 16.4. och för det kommer vi att be hjälp av er föräldrar. Hjälp med t.ex bakverk och lotterivinster önskas.. På Påskbasaren fylls Mariasalen av påsk- stämning, trivsel och håll i gång då bakverk, rajgräs och annat gott och skojigt fyller försäljningsborden. Mera information lite senare…

Har barnen berättat om ”Matpasset”? Alla blåbärsbarn får var sitt pass och med passet vill vi uppmärksamma goda matvanor och bordsskick. Barnen får själv evaluera sina framsteg och ett klistermärke klistras på de mål som barnet har nått. Ett exemplar av passet finns på väggen i tamburen, ni kan bekanta er med den.

Vasu- samtalen är på kommande i april och vi kommer att hänga upp en bokningslista i tamburen där ni kan boka en passlig tid.
Vi reserverar 30 minuter/ Vasu- samtal.

Datum att komma ihåg:
4.4 Daghemmet stänger kl. 15.00 pga. Personalens skolningsdag.
9.4. Daghemmets ÅRSMÖTE i Intan, 2. Vån. kl. 17.00
Alla ni föräldrar är hjärtligt välkomna!!
16.4. Påskbasar i Mariasalen kl. 11-13

Ännu ett datum värt att skriva in i kalendern är 24.5. Då åker vi på en vårutflykt till Kiviniityn Kotieläinpuisto i Sastamala. Mera information om det i maj- brevet..

Detta denna gång, med vänlig hälsning
Linda, Riikka & Camilla