Hallonens september

HALLONENS MÅNADSBREV SEPTEMBER 2017

Höstvinden viner och kylan kryper in under kläderna. Det börjar bli dags för utebyxor och jacka eller tunnare overall. Fingervantar är också bra att ta med redan nu. Kläder som inte används dagligen förvarar vi i korgarna på övre hyllan och nere finns sådant som barnen behöver dagligen. Vi önskar att ni fortsätter att skriva namn i alla barnets tillhörigheter – det hjälper oss mycket ☺

Under augusti har vi lärt känna barnen och de oss. Vi har hittat en del intresseområden och favoritlekar. Årets hallongrupp är ett gäng som gillar att röra på sig, skapa i all form och leka fantasilekar. Pyynikkiskogen och närmiljön vill barnen utforska och givetvis har vi svenska språket som en röd tråd i hela verksamheten. Som övergripande tema har vi kamratskap.

Stort tack till er som deltog på föräldrakvällen. Om ni har funderingar kring verksamheten och barnens vardag här på dagis, tveka inte att komma och diskutera. Ni är alltid välkomna med in för att se och delta i barnens vardag. mötet. Vi kommer att sätta upp ett sammandrag av föräldrakvällens diskussioner på anslagstavlan.

På föräldrakvällen diskuterades ”Päikky” och användningen av programmet. En snabbtitt i loggen visar att endast 11 av 20 har planerat barnens vårdtider för september. Vi vill poängtera att Päikky är till för att förbättra barnens vardag och berika leken och lärandet. Vi önskar att ni alla planerar ert barns vårdtider i Päikky för att hjälpa oss att utveckla daghemsverksamheten. Tack på förhand ☺

Några datum att komma ihåg:
* 6.9 Går vi på cirkus – Sirkus Finlandias föreställning kl 10:30
* 2.10 Heldagsutflykt till Terälahti naturskola – mer info närmare
* 27-28.11 Fotografering – exakta dagen fastställs närmare

From 6.9 kommer vi att få bekanta oss med mamma Kanins resa i världen. ”Kaninhistorier” är ett material för träning i aktiv hörförståelse, som riktar sig till barn 4-5år. Ni kommer att få ta del av historien hemma och vi hoppas att ni läser er ”kanin-post” med barnen. Den spännande historien pågår hela året.

Med höstiga hälsningar Gun, Kirsi och Hanna

(text till bilden: ”Fotspår på marken vart leder de´ Det måste jag kika och se´”)