Smultronens mars

Smultronens månadsbrev mars 2017

 

Våren närmar sig hela tiden, men före våren slår igenom helt tar vi nog lite sportlov och vintersysslor.

Vecka nio är alltså sportlovsvecka och då har vi färre barn i grupperna. Den veckan samarbetar Smultronen och Jordgubbarna lite extra och är mera tillsammans. Anki och Martina jobbar hela veckan hos Smultronen och Jordgubbarna och Annamaria jobbar måndag till torsdag.

 

Torsdagen 9.3 kl. 15.30 – 17.00 efter sportlovet är det VINTERJIPPO som gäller. Jippot ordnas i Hotell Rosendahls strand och i programmet står pulkaåkning och korv- och saftförsäljning (OBS! endast kontant!). Meningen är att ni avhämtar era barn från dagisgården och tar er sedan tillsammans till Rosis. Men om ni har förhinder och inte kan komma tidigare, så går vi ner till stranden med alla barn som är kvar kl. 15.45.

 

Vi har fått en praktikant, Jenny, till hela huset och som flera av säkert kanske redan märkt har hon varit hos Smultron-Jordgubbarna redan ett par veckor. Jenny hjälper till där det behövs och är aktivt med i verksamheten. Hon är omtyckt av både barn och personal och vi får ha henne hos oss ända till slutet av mars.

 

I januari-februari har vi jobbat med vårt musikprojekt som vi fortsätter med åtminstone i mars, möjligen hela våren. Barnen är så ivriga att spela på instrument samt sjunga från “Ellens och Olles sångböcker” av Katarina Krusvall, t.ex. Bä Bä vita lamm samt Prästens lilla kråka. Vi lyssnar dagligen på musik och på onsdagar rör vi på oss extra mycket till musiken då vi har Maria-salen till förfogandet. Barnen älskar att dansa samt rör på sig i takt till musiken.

Som “hemläxa” funderade vi att barnen skulle få ta med sig musik hemifrån, t.ex. i form av CD, något instrument eller vad som helst som har med musik att göra. =)

 

I mars har vi temat vatten inom hållbar utveckling, och vi kommer att öva oss på att använda vatten sparsamt, men också samtidigt utforska vad allt man kan göra med eller av vatten.

 

Efter sportlovet börjar vi med “START”-projektet. Mera info om vad “START” går ut på hittar du i slutet av detta brev.

 

Ännu några viktiga datum:

  • Torsdagen 9.3 kl. 15.30 – 17.00 Vinterjippo i Rosendahl
  • 24.3, 30.3 och 3.4 Personalens skolningsdagar. Meddela gärna via Päikky eller muntligt till personalen om era barn har möjlighet till en ledig dag dessa dagar.
  • 6.4 Robin Hund- barnkonsert
  • 11.4 Daghemmets traditionella påskbasar kl.11:00
  • 24.4 Daghemmets årsmöte alla föräldrar välkomna!
  • 19.5 Vårutfärd till Kiviniitty

 

Hälsningar: Annamaria och Martina