Hallonens mars

Hallonens månadsbrev för mars 2017

Vi tackar alla för deltagande i vårt Vattenprojekt-det blev lyckat och vi fick många fina idéer av barnen. Bilder och kommentarer finns vid vår anslagstavla-barnen vill säkert visa/berätta själva mera om det.

Vi hade en lyckad utflykt till Naturskolan i Teisko. Barnen njöt av utevistelse, korvgrillning och av den långa bussfärden.
femmisarna fick delta i “De Gamlas dans” i skolans festsal under tiden.
*Under mars månad satsar vi mycket på rörelse & utelekar

Vi har lagt märke till mycket finska i gruppen. Det är viktigt att ni satsar på svenskan, läser och diskuterar med era barn så att det blir en naturlig del av vardagen.
Vi har fem bokkassar uppdaterade som ni gärna får låna hem, skriv namnet på lånelistan. Biblioteket erbjuder också en hel del barnböcker till ert förfogande! Språkkartläggningen fortsätter, vi övar begrepp och synonymer, läser längre kapitelböcker mm. Vi återkommer närmare om det under samtalen nu under våren.
Hallonen fick besök av Veo Anna Pörhölä som kom och hälsade på i vår grupp. Vi behov kan ni gärna själva kontakta henne, om det är något ni undrar över.
Hon lämnade en broschyr gällande T:fors Keinu projekt genom vilken familjer kan få stöd/hjälp vid olika frågor och situationer i hemmet.(Finns på vår dörr) Ta och läs!

v.9 Sportlov Hallonen är tillsammans med Hjortronen & Förskolan
hos Hallonen må-onsd. torsd.&fredagen hos Rönnbären-
Hallon pedagogerna har ledigt under sportlovet (Ia jobbar må-tis.)
9.3 Vinterjippo på Rosendahls strand(om vädret tillåter)
9.3 Sodexo(köket) ordnar Angry Birds tema, man får gärna ta med något som hör till temat.

Vårhälsningar
Gun, Ulrika och Ia