Smultronens oktober-november

Smultronens månadsbrev oktober – november 2018
I slutet av september har vi satsat på lek och samhörighet, barnen har bekantat sig med Johanna och vice versa. Vi har varit ute på dagisgården, i lekparker, lekt rörelselekar inne och sjungit och lekt. Barnen är intresserade av att klättra och vi brukar göra motorikbanor tillsammans med barnen, Bobbles-kuddarna, stolar, stora mjuka kuddar och lilla bordet är optimala för detta ändamål. Nu har vi också kört igång med smågrupper, vilket betyder att vi delar på gruppen så att det är fyra barn och en vuxen i en grupp. I smågrupperna får barnen mera uppmärksamhet och tid av den vuxna, samt bättre chans för taltur.

Vädret börjar bli allt mer kyligare, så det skulle kunna vara bra att kolla att barnen har varma kläder med sig, som yllesockor, vantar som håller fukt och mellankläder (t.ex. ylle- eller fleecehalare) här på dagis.

I oktober börjar vi med Skogsknytte, som är ett program för friluftsfrämjande verksamhet av Finlandssvenska Idrott (FSI). Knytte är en liten nyckelpiga, som bor i skogen och leker och sjunger med barnen. Vi lär oss att respektera och värna om naturen samt bli bekväma med att röra oss i naturen. Knyttedagarna meddelas via Päikky och då skall barnen ha med sig ETT SITTUNDERLAG, EN DRICKAFLASKA, EN LITEN VÄGKOST (t.ex. bröd och frukt) och kläder enligt väder. OBS! Inga sötsaker eller något som skräpar, öppna t.ex. mellanmålskexpaketen färdigt hemma och sätt i en liten burk.

Info om flyttveckan, vecka 42, kommer via Päikky!

Några viktiga datum:
• Tisdag 9.10 – första Knyttskogen
• 26.10 – sångstund med församlingen
• 6.11 – Svenska dagen firas i samband med barnens invigningsfest av det renoverade huset.
• 12.11 – farsdagskaffe kl. 15 – 16.30 (OBS! Om inte pappa kan komma, är någon annan vuxen välkommen att delta i stället )
• 27.11 kl. 8.15 har vi fotografering! Inga syskon- eller kompisbilder tas på dagis, men det finns möjlighet till att gå till studion på omfotograferingsdagen för dem som är intresserade. OBS! Ingen frukost den dagen och var vänligen på plats kl. 8.00!

Hälsningar Johanna och Elin