Smultronens november-december

Smultronens månadsbrev november – december 2018

Hösten löper på och nu har vi fått njuta av våra nya utrymmen redan i några veckor. Ni har säkert lagt märke till att nu har vi ett eget matrum för Smultronen och ni får gärna komma hela vägen in på morgonen och eftermiddagen. En populär lek i vår grupp för tillfället är kloss- och burkleken, vi leker och sorterar olika slags klossar, legon, burkar och hinkar. Under Svenska veckan fick vi ta del av en rundvandring här i nyrenoverade huset och bekanta oss med de olika avdelningarna (förskolan, Hallonen och Hjortronen) samt gå på konsert till Svenska Samskolans festsal där Robin Hund och hans glada orkester bjöd på en show med musik och dans.

I november skall vi börja med Start, som går ut på känslohantering. Vi funderar på de olika känslorna, hur de ser ut och hur det känns och framförallt att alla känslor är okej och det är t.ex. inte farligt att bli arg. Vi börjar med glädje. Vi fortsätter också att jobba och leka med Babblarna, inne- och utelekar och Knytte (som går lite enligt väder, om det blir för kallt måste vi ta en vinterpaus med det).

I slutet på året händer det en hel del här på Smultronen och hela dagiset.

• 21.11 Går vi till kulturcentret Rulla. Vi startar från dagis kl. 8.15 och den dagen har vi ingen frukost på Smultronen. Man kan även komma direkt till Rulla till klockan 9.
• 27.11 Har vi fotografering genast på morgonen, var gärna på plats senast kl. 8.45. Om ni råkar vara lediga den dagen, är ni välkomna att komma till dagis för fotograferingen och sedan fortsätta på er lediga dag när vi är färdiga.
• 30.11 har vi tomtemaskerad och då får barnen klä ut sig till något juligt eller annat skoj om de vill.
• 5.12 firar vi Finlands självständighetsdag med en fest och då får barnen har med sig finkläder om de så önskar.
• 11.12 kl. 18.00 daghemmets gemensamma julfest i Svenska Samskolans festsal.
• 13.12 går vi till Alexanderskyrkan och se på Svenska Samskolans Lucia-tåg kl. 8.30. OBS!! Ingen frukost på dagis och vi startar kl. 8.00.
• 26.1 bjuder vi in mor- och farföräldrarna på besök till dagis (OBS! Om ingen av storföräldrarna kan komma, får barnen gärna bjuda in någon annan viktig person i stället)

Hälsningar Johanna och Elin