Smultronens mars månad 2020

 Smultronens månadsbrev för mars 2020

Smultronbarnen har modellerat, spelat och övat att gå i trafiken. Vi har besökt affären för att se på olika frukter/grönsaker och sett fiskar vid fiskdisken.

Intresset har varit fokuserat på hemlek, matvaror, färger, smaker, vattenlekar utomhus, djur och böcker av alla de slag.

Det har varit givande att märka hur intresset för sagor och berättelser har ökat. Vi har tittat på våra bilder från datorn och prövat på pedagogiska spel på tabletten.

 Sagor och egen fantasi används flitigt i lekarna.

Eftersom vädret är blött och lerigt hoppas vi, att ni kontrollerar att galonhandskar, byxor & jacka samt stövlar finns på dagis.

Skölj gärna av dom då ni åker hem. Torkskåpet mest till höger används för tork av dessa . Checka gärna att det finns yllesockor och övriga reservkläder som ert barn behöver.

Vi övar tillsammans med barnen på-och avklädning , som ibland kan vara tämligen svårt för många. Sockor och byxor har visa sig vara extra jobbiga! Vi hoppas att genom en positiv hallsituation väcka både hemma och på dagis barnens intresse för detta. Många av barnen känner igen sina egna kläder, men märk gärna alla kläder.

Titta gärna i Päikky för info, vi meddelar där om viktiga evenemang mm.

OBS! Det är förbjudet att köra in på skolgården!!! Parkeringen är endast för personalen.

°Under mars månad kommer i att ha lite teater, drama och sångstunder. Vi fortsätter med känslor via Start-programmet. Känslorna är stora och impulsiva, vi övar tillsammans att handskas med dom.

Påskbasaren är 7.4.2020 kl 11-13 i Mariasalen

Sköna vår hälsningar

Ia, Vera och Elin