Smultronens mars 2019

Hej 

Vintern håller sig ännu i med snö, slask och is. Under februari har vi tillsammans lekt ute i snön. Vi har åkt pulka samt t.ex. byggt tåg och torn. Det är inte lätt att plumsa i snön eller gå på hal is och således har barnen samtidigt fått öva sin balans. Då dagisgården varit för hal för lek, har vi istället valt att gå på vagnpromenad. Det varma vädret har i sin tur gjort att dagisgården fått vattenpölar. Barnen älskar att leka i dem och behöver galonkläder och galonhandskar, för att inte bli våta. Kolla gärna, att era barn har hela galonkläder och att gummistövlarna inte blivit för små under vintern.

Torsdagens gympamorgnar i Mariasalen är något som barnen gillar. Först lite uppvärmning i form av lek och dans och avslutning med motorikbana, som barnen själv får bygga. Under tisdagar och onsdagar kommer vi att fortsätta med smågrupper. Jonna sätter igång med Start-programmet. Vi lär oss om känslor och socialt samspel. Elin kommer att fortsätta med Babblar smågruppen.

“Trampa och stampa och snurra och gunga. Och du som kan orden sjunger med. Babba och Dadda och Bibbi och Diddi och Bobbo och Doddo -är Babblarna.”

Under våren kommer vi att dyka in i färgernas värd med hjälp av Babblarna. Vi kommer att bekanta oss med en “Babblar-färg” i taget. Just nu håller vi på med blå som Doddo. Vi pysslar, leker och sjunger. Tillsammans med barnen, kommer vi även att besöka butiken, för att köpa mat enligt temafärgen. Får se om de blir blått som blåbär eller kanske något helt annat.

I början av februari hade personalen en utbildningskväll med temat; använda ipaden som ett pedagogiskt hjälpmedel. Vi på Smultronen har valt att använda Färgmonster appen. Färgmonster appen möjliggör för barnen ett roligt sätt att lära sig om färger.

Viktiga datum 

5.3. Daghemmets traditionella VINTERJIPPO på Rosendahls strand kl 16-17. Pulkaåkning, god stämning och grillkorv. Kolla glasdörren i tamburen för ytterligare info.

Torsdagen 4.4 Daghemmet stänger kl.15 p.g.a. personalens utbildning. Vi lär oss mer om ipads användandet inom småbarnspedagogiken.

Trevlig början på våren!

Önskar: Jonna och Elin