Rönnbärens maj

RÖNNBÄRENS MÅNADSBREV MAJ 2017

Vårterminen börjar gå mot sitt slut och det är dags för en liten slutspurt innan sommar-verksamheten knackar på.
Barnen har visat stort intresse för instrument och musik. ”Robin Hund” konserten var mycket omtyckt och ledde till fortsatt dans och musicerande. Intresset för spel av olika slag har trappat upp under de senaste veckorna. Barnen har lärt sig spela spel även utan oss pedagoger vilket ger dem en större frihet när de kan spela när de själva vill (inte bara när vi har tid). Annat som är ”pop” just nu är vulkaner och snickrande.
I tamburen, på dörren till lek/mat rummet, finns en lista där ni kan välja en passlig tid för ”kvartsamtal”. Under samtalet går vi igenom barnets år hos Rönnbären, ser tillbaka på barnens framsteg och så vill vi gärna veta vad ni tyckt om årets verksamhet.
Några datum att lägga på minnet:
24.4 Dagis årsmöte kl. 18 i förskolan. På mötet kommer renoveringen av gamla dagishuset diskuteras, ni som är intresserade av att höra mer om detta bör komma med dit!
27.4 Specialbarnträdgårdsläraren Anna kommer på besök till Rönnbären. Hon observerar oss pedagoger i vårt arbete och ger oss en bredare synvinkel på vår vardag.
2.5 Rönnbärens 1:a maj maskerad! Valfri och frivillig utklädsel ☺
11.5 Utflykt till Varala – korvgrillning, lek och bus! Avfärd kl. 8:30 ca, genast efter frukosten! Ta med Mulle-matsäck. Dagis står för korv och saft. OBS! vi äter inte lunch på dagis! Tillbaka till dagis kommer vi ca 12:30, läser saga och vilar en stund. Mellanmålet äter vi lite senare, kl. 14:30-15!
12.5 Morsdagsfrukost mellan kl. 7:45 och 9:00. Välkomna!
18. 5 Filmkväll för hela familjen i Mariasalen kl. 16-17. Filmen består av snuttar ur barnens vardag på dagis. Hoppas att så många som möjligt av er kan komma med. Ta med en egen filt att sitta på samt något litet att mumsa på under filmen. Givetvis får även syskon komma med! Filmkvällen är även ett föräldramöte där vi tillsammans utvärderar året.
19.5 Hela dagis vårutflykt till Kiviniitty hemdjursgård! Mer info kommer närmare via päikky ☺
23.5 Dagis vår-jippo/ våravslutning i Pyynikki kl. 16-17:30. Mer info närmare via päikky ☺
Som ni märker är det mycket på gång nu, men förstås ligger största fokus på barnen och leken.

Vi önskar er alla en trevlig början på våren och en glad valborg!

Marita, Annika, Jonna och Hanna