Rönnbärens februari 2020

Rönnbärens februari

I februari har vi börjat jobba i smågrupper med teman som hemlek, superhjältar och med olika konstformer. Dessa teman har vi valt genom att observera barnens lek och genom diskussioner tillsammans med barnen. Vi fortsätter jobba med dessa teman in i mars. Vi jobbar med våra teman ca två dagar i veckan. På måndagar har vi språklek, på tisdagar gympa och på fredag leker vi tillsammans med blåbären.

I januari jobbade vi med att tillsammans diskutera regler och hur man skall leka tillsammans. Vi gjorde ett fotocollage kring vad vi kom fram till. Ni få gärna tillsammans med era barn titta på och diskutera kring dessa. Collaget finn på tavlan i hallen.

Vi kommer börja med ”veckans vän” i gruppen. Barnen får då berätta om sej själva. Barnen får också ta med sin favoritbok som vi läser i gruppen Vi meddelar er personligen när det är ert barns tur.

På fredag 14.2 firar vi alla hjärtans dag tillsammans med Blåbären.
Vecka 9 är det sportlov, mer info om i vilken grupp och med vilken personal kommer senare.

Vi vill ännu påminna er om att vända barnen handskar avigt om ni lämnar dem i torkskåpet över natten. Annars är de fortfarande blöta på förmiddagen då vi går ut. Är regnkläderna smutsiga önskar vi att ni sköljer dem innan ni lägger in dem i torkskåpet.

Trevlig fortsättning på februari!
Ica, Ulrika och Evelina