Rönnbärens april 2019

RÖNNBÄRENS APRIL

Våren börjar vara här vilket betyder att den härliga solen värmer smälter bort snön och det är rätt så vått och klottigt på sina ställen. Vi önskar att barnen har regnkläder och stövlar på dagis och att ni kollar att de fortfarande är i rätt storlek. Fortfarande kan det vara kyligt, speciellt på morgonen, så ha med ett varmt underställ också. När ni lägger in regnkläder i torkskåpet önskar vi att ni vänder fodrade galonhandskar avigt. Annars hinner de inte torka tills följande dag (vi stänger av torkskåpet när dagis stänger). Skölj även av galonkläderna innan ni lägger in dem i torkskåpet.

I april fortsätter vi med vårt projekt vi påbörjade i mars; konstformer och olika sinnen. Hittills har vi jobbat med olika färger, övat på att klippa, jobbat med lera och målat på olika material samt tillverkat instrument. Vi har också sysslat med dansprogrammering (robotdans) och orienterat enligt karta och samtidigt samlat in ljud i närmiljön.

I april börjar vi med mulleskogen igen. Vi går hela gruppen samtidigt. När vi går så skall barnen ha med sej en ryggsäck, sittunderlag och en liten matsäck med tex. en liten smörgås och frukt/nötter samt något att dricka. Ta inte med godis, kex eller chips. Första gången vi går till Mulleskogen är på skärtorsdagen den 18.4.

På fredagar har vi samarbetsdag tillsammans med Blåbären och då leker vi tillsammans och 2014 födda barnen jobbar med Kaninhistorier tillsammans.

Några datum att komma ihåg:

9.4 Garantiföreningens årsmöte kl 17 i förskolan, välkomna med!

16.4 Den traditionella påskbasaren hålls i Mariasalen kl 11-13

30.4 Maskerad- valfri klädsel

15.5 stänger dagis kl.15 p.g.a. personalens fortbildning

24.5 Vårutflykt till Kiviniitty gård (mer info kommer senare)

Annika, Ica och Ulrika