Jordgubbarnas oktober

Jordgubbarnas månadsbrev för oktober

Vi har tränat balansen på Pyynikki sluttningar, klivit över stenar och stubbar, lyssnat på fåglarna, besökt parker, tittat på färgerna i naturen och hoppat i vattenpölar.
Naturen och djuren som tema inspirerade barnen så mycket, att varje promenad tittar vi på snigel, sjunger ”Lilla snigel”, tittar på ekorrar och kraxande kråkor. Imse vimse spindeln har också varit en spännande bekantskap.
Glädjen av skogen har varit stor, inbakad med motoriska träningar, men vi har också övat finmotoriken med puzzle, sortering, lego/koj byggande och påklädandet.
Vi har övat att ta hänsyn till varandra-inte knuffa eller ta saker av varandra, att vänta på sin tur och att glädjas med varandra.
Rim och ramsor och böcker om Babblarna, Totte och Max samt flera djurböcker har varit populära. Vi har sjungit och lekt ute/inne och besökt” kojan” uppe på Pyynikki åsen. Vi övar på att lyssna och att uppmärksamma olika ljud omkring oss och att använda vår egen röst på olika sätt. Vi har lyssnat på Hackspetten, Kråkan och på vinden i trädens grenar. Jordgubbarna har blivit till en riktig utomhusgrupp. Barnen ger idéer till olika aktiviteter som vi förverkligar enligt bästa förmåga oberoende av väder. Vi påminner er om varma kläder, yllesockor till stövlar och galonkläder av passande storlek. Viktigt är att det står barnets namn i alla kläder!
Vi fortsätter med sniglar, spindlar och större djur, traktorer, höjder och hastigheter. Vi övar att diskutera och att leka fantasilekar utan färdigt material. Skogen är full av material och ute/inne är det bara att välja & att hitta på vad man leker med!

Här kommer några viktiga datum nu i oktober/november;
10.10 Teater Viirus i Hällä Obs! Ingen frukost, vi startar från dagis kl 8.15!
26.10 Sångstund med Svenska församlingen
6.11 Svenska Dagen och invigningsfest av det ny renoverade Dagishuset /Inttan
12.11 Farsdagskaffe kl.15-16.30 Välkommen! Om inte pappa kan komma, så kan någon annan komma i stället.
27.11 Fotografering -Ingen frukost serveras! Barnen bör vara på plats kl.8.00 Inga syskonfoton tas / info om eventuell omfotograferings datum meddelas närmare.

Hälsningar Ammi & Ia