Hjortronens februari

 

Nu är januari strax förbi och det är dags för ett nytt månadsbrev.

Vi fortsätter med vårt tema “Vi i världen”. Vintern är ju nu aktuell, så inom temat har vi bla gjort en fantasiresa till Nordpolen. I smågrupper har barnen själva fått påverka resans gång och vi har upplevt kölden (balkongs dörren på glänt), lyssnat på snöstorm via youtube. Barnen kom på att om vi skall övernatta på Nordpolen måste vi bygga en iglu förstås. Ivern har varit stor och vi fortsätter nästa vecka. Vi kommer ännu att göra fantasiresor till Afrika, storstaden New York och till en regnskog. Vi diskuterar olika klimat, hur man lever där, vad man äter och t.ex vilka djur man kan se på de olika ställen.

25.1 är det Mor/farföräldrarsdag. Varje avdelning har någon verksamhet som gästerna kan delta i. De får gärna gå runt med barnen i  huset (dock utevägen). Från och med kl 10.00 får gästerna gå på kaffe, men vi önskar att om man sagt Adjö till sina barnbarn, så kommer man inte tillbaka. För många avsked gör barnen ledsana.

Vi vill påminna att nu i Päikky finns förfrågan om Sportlovet (besvara senast 24.!) och att 6.2 stängs 24.1 dagis 15.00.Personalen har en skolning om Digitala hjälpmedel.

Vi kommer att fira Vändag och Fastlagstisdag, men ännu är inte datumen fastslagna. Vi meddlar om dem senare.

Daghemmets årsmöte är fastslaget till den 9 april kl 17 i förskolan. Alla är hjärtligt välkomna med!

Med vänlig hälsning; Hanna, Anki och Marita