HALLONENS MÅNADSBREV JANUARI 2018

Höstterminen har gått med en väldig fart. Ett stort tack till er alla för att ni tog er tid att komma på vår utvärderingseftermiddag. Vi kommer att gå igenom materialet när vi kommer tillbaka från semestern i januari. Tack för att ni är ärliga och för att ni hjälper oss att utveckla verksamheten J

Under mellandagarna (27-29.1) har daghemmet endast en grupp öppen – Hallonen. Av personalen finns där Jenny, Riikka (blåbären) och Saija (hjortronen). 2-5.1 kommer alla hallonbarn som vanligt upp till egen grupp. Tillsammans med oss leker blåbären, hjortronen och förskolan. Av hallonpersonalen jobbar denna vecka Elin. Annan personal är Camilla (blåbären), Minna (hjortronen), Saija (hjortronen) och Eline (förskolan).

I januari kommer vi att sätta igång med skridskoåkningen. Verksamheten är på frivillig basis, de barn som vill komma får komma med. Barnen behöver förutom skridskor, en säker hjälm (inte cykelhjälm), en liten handduk att torka av skenorna med, en vattenflaska och en ryggsäck att bära allt detta i. Om barnet behöver yllesockor eller en skild mössa att ha under hjälmen, är det bra om dessa finns färdigt i ryggsäcken.

16 januari gör vi en eftermiddagsutflykt till Rulla barnkulturcenter. Utflykten planeras grundligare i början av året, tillsvidare är det klart att vi kommer att äta vägkost som mellanmål och ni kommer att få hämta hem era barn från Näsinkallio lekpark.

Den traditionella mor-och farföräldrardagen ordnas i slutet av januari, den fredagen den 26.1 kl. 9-11, fika kl. 11-12. En ”officiell” inbjudan kommer närmare.

Vi önskar er alla en riktigt God jul och ett riktigt Gott Nytt År!

Jenny, Elin , Kirsi och Hanna