Blåbärens maj 2019

Blåbärens maj 2019

Det har varit varmt, det är kallt och det återstår att se vad det blir, men det som är säkert är att våren och det ombytliga vädret är här… och därför är det bra att packa kläder enligt väder i dagisväskan. En vattenflaska och keps behövs sedan då vädret igen blir varmare. Blir det så varmt att det blir aktuellt med solkräm ber vi er smörja in barnen på morgonen.

Era barn har önskat mera lek i verksamheten och därför kommer leken att stå i fokus i maj. Vi kommer leka alla tillsammans och i smågrupper, både inne och ute, på dagisgården och i skogen. Vi leker bl.a. rörelselekar, fantasilekar och gammeldagslekar, mm….beroende på barnens behov, intresse och önskemål.

En bokningslista för Vasu-samtal (v 18) finns i tamburen. Vi har reserverat 30 min/ barn. Tider för v. 19 kommer så fort vi får veta våra arbetstider. Vår önskan är att vi kunde genomföra alla samtalen innan 15. Maj, så ta och titta om ni hittar en passlig tid.

Datum att komma ihåg:

1.5 1. Maj, daghemmet stängt
10.5 Mordagsfrukost.
Vi firar våra mammor med en traditionell frukost och ber er meddela ( senast på morgonen 3.5.) till gruppen hur många deltar frukost på Blåbären.

15.5 Personalens skolning
OBS!! Daghemmet stänger kl. 15.00. Kontakta kansliet ifall detta innebär problem.

23.5 Mulle- utflykt. En liten matsäck och sittunderlag med i ryggsäcken.

24.5. Hela daghemmets vårutflykt till Kiviniityn kotieläinpiha i Sastamala. Mer info senare…

27.5 Vårfest! Mer info på kommande…

Utflykter och annat jox utöver detta är på kommande, kom ihåg att läsa
veckoschemat i tamburen…

Detta om detta denna gång, med en önskan om en varm maj- månad

Linda, Riikka & Camilla