Blåbärens december

BLÅBÄRENS DECEMBERBREV

Tiden bara flyger iväg och snart är december här! Som det brukar vara så är decembermånad full med program men vi strävar ändå efter att ha lugn och mysig väntan på julen.

Den 30.11 firar vi Lilla jul med traditionella ringdanser och alla barn får ha med sej en tomteluva. Kom ihåg att skriva barnens namn I luvan.

Den 1.12 är det dags för fotagrafering på dagis. Vi delar ut fotolapparna några dagar innan. Kom ihåg att returnera dem, utan lappen så blir det inga bilder.

Den 4.12 har hela huset självständighetsfest I Maria salen. Barnen får klä sej festligt och vi bjuder på saft och kex. Efter det blir det traditionsenlig dans.

Den 8.12 går vi och tittar på föreställningen “Joulu on jo ovella” på teatteri Mukamas. De barn som äter frukost bör vara på dagis senast kl 8.00 för att vi skall hinna äta, klä på oss och åka iväg med buss.

Den 11.12 går vi och tittar och lyssnar på förskolans Luciatåg kl 9.00 I Mariasalen. Den dagen har vi också Luciamaskerad då barnen får klä sej enligt Luciatema (ex. Tärna, Lucia, stjärngosse, pepparkaka, tomte).

Den 16.12 är ni alla hjärligt välkomna på daghemmets julfest I skolans festsal kl. 18-19.30.
Den dagen stänger daghemmet 16.30!

Den 17.12 håller församlingen en gemensam sångstund i Mariasalen kl 9.30.

Den 18.12 är såväl barn som föräldrar välkomna på julandakt på daghemmets gård kl 8.15. Det bjuds på glögg och pepparkaka. De barn som vanligtvis äter frukost på dagis äter den efter julandakten.

Mysig julväntetid önskar; Ida, Minna och Ica