Välkommen till Jordgubbarna

Välkommen till Jordgubbarna!

Vi vill önska alla nya och gamla familjer hjärtligt välkomna till ett nytt verksamhetsår på Jordgubbarna! I gruppen har vi åtta barn (födda 2015) och två vuxna, Martina och Johanna. Vi jobbar även tätt ihop med Smultronen, eftersom vi vistas i samma utrymmen. Smultronens Anki och Annamaria kommer att bli bekanta för alla barn.

På vårt daghem använder vi oss av ett Päikky-program. Alla föräldrar har en kod in till Päikky (telefonnummer + valfritt lösenord) och vi önskar att ni använder den aktivt. För att underlätta planeringen av personalens arbetstider (så att vi är flest pedagoger på plats då det på riktigt finns behov till det) och beställning av maten (frukost, lunch och mellanmål), så bör ni sätta in hur ert barn kommer att vara på plats. Via Päikky skickar vi också meddelanden till er gällande vår verksamhet eller annan info. Sätt gärna in era e-postadresser till Päikky, för då får ni e-mail varje gång vi skickar något via Päikky. Kolla även att alla allergier, specialdieter och annan viktig info gällande ert barn finns i Päikky. Allt det här hjälper göra ert barns liv på dagis bättre och smidigare.

Nu i augusti kommer vi att koncentrera oss på inskolningen och anknytningen, genom att i lugn och ro låta barnen lära känna oss och dagsrutinerna. Vi kommer att leka mycket både inom- och utomhus. Datum för föräldramöte får ni via Päikky. Som ni säkert märkt, så har renoveringen av gamla dagishuset börjat och vi har blivit av med en stor del av dagisgården. På grund av det här, så kommer vi att röra oss mycket i de närliggande lekparkerna och Pyynikki-åsen på förmiddagarna. På eftermiddagarna kommer vi att vara på lilla gården.

I tamburen hittar ni en sovlista, var ni kan se hur ert barn sovit, och en hämtlista, var vi önskar att ni skriver upp vilken tid ni kommer på eftermiddagen. Vi vill också påminna er om att se till att barnen har cirka två omgångar med reservkläder, gallonkläder, tofflor och blöjor på dagis. Kom ihåg att skriva namn i ALLA klädesplagg och kramdjur etc.

Hälsningar Martina och Johanna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *