Smultronens september

Smultronens månadsbrev september 2015

 

Hej!

Nu börjar vi komma igång på allvar med vår verksamhet då alla barn så småningom har börjat. Det lönar sig att följa med på anslagstavlan vad som händer och sker. Vi fortsätter med att ta det lite lugnt för att ge tid åt barnen att lära känna oss och vänja sig med dagislivet.

 

Vi vill påminna er om några praktiska saker gällande dagisvardagen. Om ni kommer före kl. 7.30, så får man gå till Rönnbären (nya huset, första våningen) en stund och vi hämtar barnen därifrån. Vi serverar frukost mellan kl. 8.00 – 8.30!! Vi önskar att alla som skall äta frukost är på plats senast kl. 8.15, så att vi kommer igång med vår dag i god tid.

 

Nu när vädret börjar bli mera höstaktigt och regnigt, önskar vi att ni kollar att barnen har regnkläder här på dagis. Vi har utevistelse i alla väder! Ta gärna hem regnkläderna och tvättas över helgen! Det är också bra att ta en titt i barnens korgar då och då och hämta mera reservkläder om det ser tomt ut.

 

Ni har kanske alla lagt märke till att vi lagt upp en hämtlista i tamburen, där ni kan fylla i när ni hämtar ert barn på eftermiddagen. Vi önskar att ni fyller i listan, eftersom det hjälper oss att planera en så optimal eftermiddag för barnen som möjligt. Bredvid hämtlistan finns en sovlista, var ni kan kolla hur ert barn har sovit dagsvila.

 

I september börjar vi med Skogsknytte, som hör till Skogsmulleverksamheten. I Knytteskogen får barnen bekanta sig med skogen och naturen och allt den har att erbjuda. Barnen får komma till Knytteskogen varannan vecka, Körsbären går jämna veckor fr.o.m. vecka 38, och Björnbären går ojämna veckor fr.o.m. vecka 39. Följ med på anslagstavlan vilken dag det är ert barns tur att gå till skogen! Till skogen skall barnen ha med sig:

  • Ett sittunderlag
  • En vattenflaska
  • En liten matsäck med t.ex. smörgås och frukt. OBS! Inget godis eller kex!
  • En liten ryggsäck

 

Vi kommer under det kommande året att ha en gemensam sångstund med Rönnbären och Blåbären en gång i månaden. Den första sångstunden tar plats måndagen den 7.9.

 

Onsdagen den 16.9 vill vi bjuda in er på föräldramöte kl. 16.30 – 17.30! Föräldramötet är barnfritt och tar plats hos Smultronen. På föräldramötet har ni en chans att påverka ert barns dagisvardag!

 

Onsdagen den 30.9 är ni alla inbjudna på dropp-in kaffe hos Smultronen kl. 15.00 – 16.30! Då har ni möjlighet att i lugn och ro sitta med barnen och umgås med oss och andra föräldrar.

 

Körsbären

I september fortsätter vi med lek, sång och utevistelse. Vi kommer att göra besök till närliggande parker och små promenader till Pyynikki.

 

Vecka 38 börjar vi med Knytteskogen, som vi kommer att besöka en gång i veckan varannan vecka (jämna veckor). Vi har inte en bestämd veckodag, men vi kommer att informera dagen i god tid på veckoschemat på anslagstavlan.

Björnbären

I september fortsätter vi med att lära oss rutiner, lära känna varandra och skapa en känsla av gemenskap i gruppen. Så småningom kommer vi att börja bekanta oss med och utforska närmiljön. Vi går bl.a. på promenader, till saluhallen, Pyynikkiåsen, lekparker och sportplanen. Då vi utforskar Pyynikkiskogen, kommer vi att samla med oss lite naturmaterial, som vi sedan använder till pyssel.

 

Vecka 39 börjar vi med Knytteskogen, som vi kommer att besöka en gång i veckan varannan vecka (ojämna veckor). Vi har inte en bestämd veckodag, men vi kommer att informera dagen i god tid på veckoschemat på anslagstavlan.

 

 

Hälsningar

Kirsi och Johanna, Eline och Martina