Smultronens november

Alla inskolningar och nästan alla föräldrasamtal har avklarats. Hösten har gått fort och vi har fortsatt med att träna våra rutiner, regler och samvaro i smågrupperna samt i en stor grupp. Vi har lekt med bollar, tränat balansen på Pyynikki , klivit över stenar och stubbar, lyssnat på fåglarna, besökt parken, tittat på färgerna i naturen och lekt lekar ute & inne.

Barnen har fått pyssla, måla och limma. Vi har fortsatt med gympan I Mariasalen & utvecklat lekfärdigheter. Glädjen har varit stor och vi har övat finmotoriken med pyssel och målande, duplolek , modellera, pussel och pyntande. Vi tar gärna emot tidningar för pyssel.Vi fortsätter pysslande med små hemligheter inför den kommande farsdagen.

Vi har övat att ta hänsyn till varandra-inte knuffa eller ta saker av varandra, att vänta på sin tur och att glädjas med varandra. Vi försöker trappa ner och ge barnen lugn till att själva kunna komma på lekar och att utveckla sina språkliga färdigheter. Ge taltid och att kunna lyssna på kompisarna/vuxna.

Rim och ramsor och böcker om Totte och Max, Babblarna samt flera djurböcker ärpopulära. Vi fortsätter med sångstunder och tar med instrumenten.

Vintern kommer med fart och vädret växlar från dag till dag.

Vi vill påminna er att kontrollera barnets kläder, det är redan kyligt på morgonen och marken är kall.

Det är bra att ta med sig;

En tillräckligt varm overall, ylle/fleecekläder, halsskydd, varm mössa, yllevantar under påsvantarna, yllesockor, varma kängor/vinterskor(med innersula).                                                                                                          Vi vistas ju ute både på förmiddag/eftermiddagen och ibland kan det bli kallt.

Det kan vara bra att checka gummistövlar/regnkläder att de är av lämplig storlek. Stövlarna bör ha foder till vintern eller tillräckligt stora så att en yllesocka får plats.

*Kom ihåg att skriva namn i alla kläder!

*Bok- kassarna finns tillgängliga för alla bredvid vår ytterdörr-låna gärna hem!

Här kommer viktiga datum:

4.11 Raka bananer-Teater

8.11 Farsdagsfrukost kl 8.00 Välkommen!

27.11 BUU-klubben kl11

28.11 Teater i Mariasalen

5.11 Självständighetsdags fest i Mariasalen kl 9.30

13.12 Lucia

18.12 Julandakt på dagisgården kl8.15

19.12 Daghemmets Julfest i skolans festsal kl 18.00

 

Hälsningar Vera, Ia och Elin