Smultronens november

Smultronens månadsbrev – november 2017
November är snart här – otroligt vad hösten går fort!

Smultronen har varit mycket utomhus, i alla väder. Nästan varje förmiddag har vi gått till någon av de närliggande parkerna. Utomhusvistelsen ger möjlighet till lek och upplevelser för alla sinnen. Barnen kan undersöka, utforska och upptäcka och samtidigt ger utomhusleken barnen motorisk träning.

Vädret blir kallare så vänligen kolla att ert barn har lämpliga kläder för att kunna vistas utomhus i olika väder. Det är nu dags att ta fram tjockare ytterkläder, mössa, handskar och skor. Ta också med yllesockor till stövlarna. Vi vill också påminna om att ha reservkläder i hyllan. När det gäller galonbyxor och overaller är det viktigt att det finns gummiband under foten så att regnvattnet inte kommer in i skon och gör barnet blöt och kall.

Vecka 43-45 kommer vi att ha en barnträdgårdslärarstuderande, Susanna från Sverige på praktik hos oss. Vi kommer att få besök av specialbarnträdgårdsläraren Anna, här inom snar framtid (vi har inte fått ett exakt datum ännu). Anna kommer för att bekanta sig med gruppen och ge oss pedagoger lite tips och råd.

Här är några viktiga datum att minnas:
Torsdagen den 9.11 kl. 8-9 bjuder vi in alla pappor på farsdagsfrukost. Ni med barn på flera avdelningar får välja vilken grupp ni vill äta i tillsammans med hela gänget. Välkomna!
27-28.11 har vi fotografering på daghemmet. Vi kommer att informera er närmare om vilken dag som gäller oss samt datum för omfotografering. Till omfotograferingen kan man gå ifall barnet råkar vara sjuk den dagen vi har fotografering här eller om man vill ta syskonbilder.
• Torsdagen den 14.12 kl. 18 är det hela dagisets gemensamma julfest i skolans festsal. Välkomna!

Trevlig fortsättning på hösten!
Anki och Annamaria