Smultronens månadsbrev januari 2018

Höstterminen är nu klappad och klar. Vi vill tacka alla barn och föräldrar för en äventyrsfylld höst! Både barn och vuxna har lärt sig många nya saker och färdigheter. Vi har blivit väldigt bekanta med de närliggande parkerna, lärt oss många nya sånger och utforskat i skogen. Som absoluta favoritsånger har stigit ”Bä bä vita lamm” och nya ”Bä bä svarta lamm”, vilka brukar vara dom första sångerna barnen begär då man börjar prata om att kanske sjunga lite. Ute i naturen har vi bongat kråkor och ekorrar och letat fram kottar, som vi vet att ekorrarna gillar.

Jultiden på dagis ser ut som följande:
• Vecka 51 lever vi på som vanligt.
• Vecka 52 har Smultronen och Jordgubbarna stängt, då är alla barn från alla grupper på Rönnbären tillsammans med Riikka, Saija och Jenny.
• Vecka 1 är vi på Rönnbären tillsammans med Rönnbären och Blåbären. Av vuxna är Jonna, Linda och Riikka hela veckan på plats. Anki är närvarande från tisdag till torsdag och Martina torsdag och fredag. Den veckan kommer vi också att vara en del på egen sida och ni kan lämna kläderna i barnens egna hyllor precis som vanligt.
• Vecka 2 är vardagen här igen och vi är i egen grupp med Anki och Annamaria. Jonna är denna vecka på Jordgubbarna.

Vi väntar redan med spänning på allt vi har att uppleva och lära oss under vårterminen! Men först tar vi lite semester och önskar er alla en riktigt god jul och ett gott nytt år!

Annamaria, Anki och Jonna