Smultronens månadsbrev april 2017    

Hej alla föräldrar!

I mars började vi med Start-projektet, som handlar om känslohantering. Vi hanterar glädje för tillfället och barnen har varit ivrigt med från början. Musikstunderna fortsätter, barnen älskar att sjunga och titta i våra sångböcker. Vi är fortsättningsvis mycket ute och utforskar dagis- och närmiljön. Två till tre gånger i veckan jobbar vi i smågrupper, vilket gynnar både barn och personal. I en mindre grupp får barnen mera uppmärksamhet och taltur. I smågrupperna har vi olika aktiviteter allt från utelek till sagoläsning m.m.

Skogsknytte, som det redan var lite tal om på föräldramötet på hösten, kommer igång i början av april. Skogsknytte är en del av Finlandssvenska Idrotts firluftsfrämjande verksamhet, som har som mål att lära barnen att respektera och ta vara på naturen samt att bli bekanta och vana med att röra i sig i skogen. Till skogen behöver barnen ha med sig en liten ryggsäck, som de orkar bära själv, ett sittunderlag, en dricksflaska/termos, en liten matsäck (t.ex. bröd och/eller frukt) och kläder enligt väder. Det kan också vara en bra idé att ha ett par extra vantar och yllesockor i väskan, ifall vantarna blir våta eller det blir kallt om tårna, men inga leksaker eller andra extra grejer bör finnas i väskan. Skogsknyttedagen kan variera varje vecka, och den informerar vi om via Päikky. Om barnen äter frukost på dagis, är det lite extra viktigt att komma i tid (genast efter kl. 8.00) på Knyttedagen så att alla hinner äta i lugn och ro. Vi börjar nämligen göra oss färdiga inför skogen direkt efter frukosten.

I slutet av april börjar vi med vårens föräldrasamtal, bokningslista kommer på dörren. Vecka 13 är Martina på semester och då har vi Anki fulltid på Smultronen, medan Jenny är på Jordgubbarna.

Tisdagen den 11.4 ordnar vi daghemmets traditionella PÅSKBASAR kl. 11 – 13 i Mariasalen! Vi går inte till basaren med barnen, eftersom den är under vår vila, men ni föräldrar, morföräldrar och andra bekanta är välkomna och fynda påskpynt, bakelser och annat! Vi tar gärna emot vinster till lyckohjulet och lotteriet samt bakverk till försäljning. Inkomsterna från basaren går direkt till barnen i form av bl.a. teaterbesök.

Viktiga datum:

  • 24.3, 30.3 och 3.4 Personalens skolningsdagar. Meddela gärna via Päikky eller muntligt till personalen om era barn har möjlighet till en ledig dag dessa dagar.
  • 6.4 Robin Hund- barnkonsert
  • 11.4 Daghemmets traditionella påskbasar
  • 24.4 Årsmöte för daghemmets styrelse. Alla föräldrar välkomna!
  • 28.4 Valborgsmaskerad tillsammans med Jordgubbarna
  • 11.5 Teaterbesök till Mukamas i Pispala. Vi får se pjäsen Pikku Siili
  • 19.5 Vårutfärd till Kiviniitty

 

Hälsningar Annamaria och Martina

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *