Smultronens maj och juni

Smultronens månadsbrev maj – juni 2018

Verksamhetsåret börjar dra mot sitt slut och vi vill redan nu tacka alla för ett upplevelse- och lärorikt år här på Smultronen! Barnen har utvecklats och lärt sig massor under det gångna året och snart blir det dags att gå vidare till en ny grupp. På hösten får barnen börja på Rönnbären, Blåbären och Jordgubbarna, vem som går vart och vilka pedagoger som jobbar där vet vi denna vecka (vecka 21).

Nu på våren har vi satsat på att vara lite extra mycket i naturen. Vi går varje vecka ner till Pyhäjärvi strand och ser hur långt vi orkar kasta sten och hur låter det när en sten landar i vattnet. Knytte har också blivit en kär figur för oss och i Knytteskogen sjunger vi och äter vägkosten samt leker och plockar kottar åt ekorren. I parkerna har vi skapat mycket med sand, gungat, klättrat och åkt rutschbacke. Alltid när vi går försöker vi bonga så många djur som möjligt för att sedan sjunga om de djur vi ser, som t.ex. ekorren, kråkan, spindeln och snigeln. Vi har också sett flera ihåliga träd och brukar då sjunga om ugglan som kanske bor i det trädet.

Dagis har öppet hela juni och det betyder att vi fortsätter vanlig verksamhet med de barn som är på plats ända till slutet; sagor, sånger, park- och gårdslekar, skogsgrejer etc. Innan ni blir på semester kommer vi ännu att ha föräldrasamtal, det kommer ingen lista denna gång utan vi kommer individuellt överens om passliga tider. För att underlätta dagisstarten igen efter sommarlovet, kan ni få hem några viktiga bilder från dagis. Meningen med dessa bilder är att ni kan titta på dem tillsammans med barnen innan vardagen drar igång igen och fundera lite på, att vad det nu var som dagis gick ut på. Ännu hinner det också hända lite här innan stängdags:

  • Torsdagen den 24.5 17-18har vi hela daghemmets gemensamma vårfest på skolgården. Alla är hjärtligt välkomna med och fira in sommaren!
  • Måndagen den 28.5 kl. 15 -16har vi öppet hus för dem som har gruppbyte framför sig, vilket betyder att ni kan då gå tillsammans med barnen och bekanta er med de nya grupperna och personalen

Med soliga hälsningar Anki, Annamaria och Jonna