Smultronens februari

Smultronens februari 2017

Hej på er alla! =)
Vi vill först och främst tacka alla våra gäster för en fin mor- och farföräldradag! Vi hade många mommor, fammor, vaarin och faffan på besök och alla parter verkade ha kul. Barnen tyckte om att visa upp sitt dagis och favoritlekar.

Vintern den fortsätter ännu ett tag förrän våren smyger så småningom in. Vi vistas mycket ute och åker pulka samt leker i snön.

Vi har följt med leken och märkt att Smultronbarnen tycker jätte mycket om musik. Därför har vi påbörjat ett musikprojekt där vi lyssnar på musik/ljud, rör oss till musik, spelar på instrument, sjunger och gör själva instrument. Vi fotograferar och filmar projektet och gör en dokumentation ( som också hör till vår skolning om dokumentation).

Några viktiga datum:
• Sportlov vecka 9. Fyll vänligen i närvarolistan i Päikky, om ert barn är på plats då.
Onsdagen den 22.2 stänger daghemmet redan kl. 16.00 p.g.a. personalens skolning!!!!
• Vinterjippo med pulkaåkning, familjekul och korvförsäljning i Hotell Rosendahls strand torsdagen den 9.3. kl. 15.30 – 17.00. Hämta gärna barnen från dagisgården senast kl. 15.45, då går vi ner till Rosis med de barn som inte ännu blivit hämtade och träffas med föräldrarna där.
• Fredagen den 19.5 åker vi på vårutfärd till Kiviniitty. Mera information kommer närmare.

Vi vill ännu påminna er om att ni skriver ert barns hämtetid på listan som finns på vuxnas omklädningsrums dörr. Såhär på vintern är det extra viktigt så att barnet inte behöver vara för länge ute på eftermiddagen.

I fortsättningen sätter vi månadsbreven på vår hemsida (www.barndaghemmet.fi) och skickar hem en påminnelse via Päikky att ni har ett nytt månadsbrev.

Till slut vill vi önska er alla en riktigt trevlig och skön fortsättning på vintern.

Kram: Annamaria & Martina