Smultronens februari 2018

Smultronens månadsbrev februari 2018

Hej alla föräldrar!
Nu har vi redan kommit en bra bit in på det nya året och dagsrutinerna är trygga och välkända av barnen. Vi har njutit av fint vinterväder, som ibland har bytts ut mot blöta och töiga dagar. Som vanligt passar vi på att vara mycket utomhus. Vi går då till skogen, till någon av de närliggande parkerna eller stannar på vår dagisgård. Barnen älskar att sjunga tillsammans så vi har vår dagliga sångstund ute t.ex. i skogskojan, i grankojan vid Alexandersparken eller så har vi en liten samling och sångstund inne.

Barnen är ofta väldigt aktiva och motoriken utvecklas hela tiden. De är nu ivriga på att klättra upp och åka rutschbana. Samtidigt tränar de på turtagning: att vänta, stå i kö, klättra, åka ner och vänta igen. Vi stöder barnen med utvecklingen av sin förmåga att visa hänsyn och bry sig om varandra. Just nu pratar vi mycket om hur vi är mot varandra.

Vi jobbar också med att stärka barnets tro på sig själv och sin egen förmåga. Det är många saker som vi tränar på att göra själv, som att äta själv, ta av sig tofflorna, hämta sina skor från våt tamburen och så småningom börja klä på sig overallen, ta papper när man tvättat händerna och liknande. Vi uppmuntrar också att ta fram och plocka bort de leksaker som de vill leka med. Ibland är det knepigt, men då kan man få hjälp av en kompis.

Vid årsskiftet fick en Smultronflicka börja på Jordgubbarna och vecka 6 kommer ett nytt barn till vår grupp. Vi önskar henne och hela familjen välkomna till Smultronen!

Vi samlar in 6 e/barn för xylitolpastillerna (Herra Hakkarainen). Barnen får pastiller 2 gånger om dagen, efter lunch och mellanmål.

” 2.2 får vi gå till Blåbären på teater, som Blåbärsbarnen själv uppträder i.
” 14.2 har Hallonen bjudit in oss på vändagsfest till sig.
” 22.2 är det vinterjippo för hela familjen i Rosendahl. Mer information om det senare.
” Vecka 9 är det dags för sportlov och då kan det se lite annorlunda ut hos oss den veckan, men mera info kommer närmare.

Är det något som ni undrar över, tveka inte att fråga och delge oss era tankar.

Med vinterhälsningar Anki, Annamaria och Jonna