Smultronens december

Hej på er alla!
Hösten susade förbi och vi är snart inne i december och jultider.

Rutinerna på dagis fungerar bra och barnen känner sig trygga och nöjda. Oavsett väderlek försöker vi vistas utomhus varje dag efter frukosten. Vi sjunger mycket tillsammans med barnen. De har också blivit intresserade av böcker och av att lyssna på sagor. Barnen kryper gärna in i ”myskojan” för att lyssna på favoritboken ”Alla får åka med”. Bebben- och Totte-böckerna är också väldigt populära, smultronbarnen gillar överlag att lyssna på samma sagor flera gånger. Vi läser gärna för barnen, eftersom sagoläsning främjar barnets språkutveckling och tränar koncentrationsförmågan, men utvecklar också fantasin och empatin.

Några viktiga datum att komma ihåg:

28.11 kl. 8.30 har vi fotografering! Eftersom vi fotograferas så tidigt, så serverar vi ingen frukost den dagen. Var vänligen på plats senast kl. 8.15, vi behöver nämligen hinna samla oss innan vi går för att fotograferas.
• Torsdagen den 30.11 firar vi lilla jul med tomtemaskerad, mys och pys.
Torsdagen den 7.12 firar vi Finland 100 år med självständighetsfest på förskolan. Den dagen får barnen gärna ha festkläder med sig.
• Fredagen den 8.12 har vi Vasa teater på besök med en pjäs om Alfons Åberg! Föreställningen börjar kl. 14.30 och tar högst 30 minuter.
Onsdagen den 13.12 kl.8.30 har vi general repetition för julfesten. OBS! Ingen frukost den dagen!
• Torsdagen den 14.12 kl.18 är det dags för hela dagisets gemensamma julfest i Svenska Samskolans festsal! Vi samlas med barnen i gången kl. 17.45 och tågar in när publiken har satt sig. Årskurs fyra säljer glögg och saft med tilltugg samt ordnar daghemmet pepparkakshuslotteri. Dagis stänger kl. 16.30.
• Fredagen den 15.12 vill Tammerfors Svenska Församling bjuda daghemmets familjer på en julandakt på dagisgården kl. 8.00. Efteråt går barnen till sig för att äta tomtegröt till frukost och föräldrarna bjuds på glögg ute på gården.

Vi informerar er hur jullovet ser ut på dagis, när alla svarat på jullovsförfrågan och vi vet var vi skall vara och med vilka pedagoger. Vi har alltså inte alla/många grupper öppna under skolans jullov.

Vi önskar er en trevlig december och mysig juletid!

Anki och Annamaria