Rönnbärens september

Vi har under augustimånad satsat på att bli bekanta med varandra och daghemmets utrymmen och rutiner. Vi har lekt mycket tillsammans och sjungit och läst.  I augusti började även Maria jobba hos oss.

 

I september börjar vi jobba mer strukturerat och i smågrupper.  Vi har delat in gruppen i tre olika smågrupper som är med en pedagog åt gången. Samma pedagog jobbar ca 1 månad med sin smågrupp och sedan byter hon grupp. Vår veckoplan ser ungefär ut så här (ibland kan det hända att dagarna och verksamheten ändrar):

 

måndag: vi leker med språket

tisdag: gympasalsdag mellan kl 9 – 11

onsdag: smågruppsdag

torsdag: mulleskog / parkdag

fredag: smågruppsdag

 

Några av er har frågat om vi firar barnens födelsedagar på dagis. Det gör vi. Om barnen vill bjuda (det är helt frivilligt) på något när hen fyller år så har vi gemensamt bestämt i huset att man får bjuda på frukt (torkad eller färsk) eller någon grönsak.

 

Några datum att lägga på minnet:

 

  • 9. firar vi småbarnspedagogikens dag kl 15-16.30 på dagis gård, ni är hjärtligt välkomna att delta tillsammans med ert barn.

 

  • Den 25.9.2019 kl 17.30 – ca 19 är ni hjärtligt välkomna på föräldramöte. Vi har bjudit in läsambassadör Henrika Andersson att föreläsa om läslust.

 

En solig början på hösten önskar: Ulrika, Evelina, Maria och Ica