Rönnbärens oktober 2019

RÖNNBÄRENS OKTOBER

Under september har barnen visat speciellt intresse för båtar och Babblarna. I våra smågrupper har vi därför jobbat med teman ”båtar och vatten” och ”Babblarna och färger”.
Båtgrupperna har varit ute och rest med segelbåt (via projektorn), lekt med båtar vid Pyynikki strand, funderat och experimenterat kring saker som flyter eller sjunker.
Babblargruppen har jobbat med färger med hjälp av Babblarna, pysslat med olika material i olika färger, dansat färgdans och gått på färgjakt.
Vi fortsätter med våra teman i oktober och ser vart de för oss vidare.
Vi har också besökt parker i närmiljön och övat på att röra oss i trafiken. Vi hade även turen att få bekanta oss med hur en polisbil ser ut och i och med det har vi även funderat kring vad det är poliser egentligen gör.

I hallen på väggen har vi nu satt upp bilder på vad det är vi gör dagligen och vilka smågrupper som gör vad. Även en liten kort info om vilka lärområden och kompetenser vi jobbar med finns där. Ta gärna en titt tillsammans med era barn och diskutera och fråga vad de gjort under dagens lopp. Inne i vårt första matrum har vi även en foto-/dokumentationsvägg där vi lägger upp bilder och tankar kring det vi jobbar med. Ni får såklart titta på de bilderna tillsammans och diskutera kring dem med era barn.

För att uteleken skall vara en trevlig upplevelse ber vi er hämta med handskar/vantar och ett underställ åt era barn. Kom ihåg att märka kläderna. Om ni saknar några kläder, ta en titt i lådan med texten ”Vems?” på. Den finns i hallen.

Några datum att komma ihåg i oktober:
Torsdag 3.10 kl 10.00 Orgelkonsert i Alexanderskyrkan
måndag 7.10 kl 8.45 Pysselstund hos församlingen

Hälsningar; Ica, Evelina, Ulrika och Michelle