Rönnbärens december

Hej på er alla! Det börjar bli vinter och kallt där ute. För att inte barnen skall få en alltför lång utevistelse på eftermiddagen, sätter vi upp en lapp där ni föräldrar får skriva ner på morgonen, när ni hämtar era barn på eftermiddagen. Således kan vi gå först ut med de barn som hämtas tidigare.

 

Fredagen den 28 november kl.9 blir det gemensam sångstund i Maria-salen med julsång. Barnen får ta med tomteluva med namn. Vi fortsätter julfirandet på Rönnbären.

 

Koulukatu skridskobana har fått is. Vi kommer att skrinna i december den 2 och 9. Barnen skall ha med sig en passlig hjälm (inte cykelhjälm) och en liten handduk att torka skenorna med.

 

Vi firar vårt land med självständighetsfest i Maria-salen torsdagen den 4 kl. 9.

 

Fredagen den 12 önskar vi er föräldrar varmt välkomna till Rönnbärens glöggstund från kl. 8 framåt. Barnen kommer att uppträda med Lucia kl. 8.20. Barnen får gärna klä ut sig till Lucia, stjärngosse eller tomte.

 

Julen är snart här och det blir dags för daghemmets julfest tisdagen den 16 kl. 18. Daghemmet stänger den dagen redan kl. 16.30. Vi övar till julfesten föregående dag dvs. den 15 kl. 9.30. För att vi skall hinna i tid till genrepet önskar vi att barnen skulle vara på plats senast kl.9.

 

Jul andakt firas på dagisgården fredagen den19 kl. 8.15, var efter det blir julgröt för barnen ca 8.30. Föräldrarna har glöggservering ute på gården.

 

I väntan på jul och snö.

 

Hälsningar, Hanna, Jonna och Ulrika